KOSGEB Kredileri Malatya Esnafında Hayal Kırıklığı Yarattı

KOSGEB Kredileri Malatya Esnafında Hayal Kırıklığı Yarattı
Malatya'daki esnaf, aylardır bekledikleri KOSGEB kredilerinin Haziran ayında ödeneceği sözüyle umutlanmıştı, ancak ödemelerin gecikmesi büyük hayal kırıklığı yarattı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak anılan depremler, Malatya'da büyük bir yıkıma yol açtı. Binlerce insan hem evini hem de iş yerini kaybetti. Depremin ardından Malatya'da konut sorunu, TOKİ aracılığıyla çözülmeye çalışılırken esnaf için geçici konteyner iş yeri çarşıları oluşturuldu.

İş yerini kaybeden esnaflara destek sağlayan KOSGEB, belirli şartlarla krediler sunarken bu kredilere henüz erişemeyen esnafın bulunduğu ortaya çıktı.

konteyner.webp

Vekilin Zaman Hesabı Tutmadı!

KOSGEB kredisi onaylanan ancak aylardır hesaplarına yatırılmayan esnaflar için AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, iki hafta önce Haziran ayı içinde çözüleceğini belirtmişti. Ancak ay sonuna yaklaşılmasına rağmen ödemelerin hala yapılmaması gündemdeki önemini koruyor. Dün akşam ise yeni bir açıklama daha geldi.

Bakalım Temmuz'da Esnafın Umudu Yeşerecek Mi?

Milletvekili Ölmeztoprak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı ziyaret ettikten sonra dün akşam yaptığı açıklamada, esnafın büyük umutlar bağladığı Temmuz ayında yapılacak ödeme için, “KOSGEB kredilerinin ödeme bekleyen kısmı önümüzdeki ay içerisinde çözüme kavuşturulacak.” ifadelerini kullandı.

Ölmeztoprak'ın Haziran ayı içinde ödemelerin yapılacağı sözü esnafı umutlandırırken, şimdi Temmuz'a kadar sarkması hayal kırıklığı yarattı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir