KALKAN-24 Operasyonunda Bin 456 Düzensiz Göçmen Ele Geçirildi

KALKAN-24 Operasyonunda Bin 456 Düzensiz Göçmen Ele Geçirildi
İçişleri Bakanlığı'nın "KALKAN-24" operasyonunda Mobil Göç Noktası Araçlarıyla gerçekleştirilen denetimlerde 1,456 düzensiz göçmen yakalandı; polis, jandarma ve sahil güvenlik birimleri operasyona katıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın bir süredir devam eden düzensiz göçmen operasyonları kapsamında "KALKAN-24" adı verilen Mobil Göç Noktası Araçlarıyla yapılan denetimlerde 1,456 düzensiz göçmen yakalandı.

Valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı tarafından koordine edilen bu denetimlerde polis, jandarma ve sahil güvenlik birimleri yer aldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, yapılan operasyonlar sonucunda 1,456 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İnsan kaçakçılığı yaparak ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan organizatörlere ve düzensiz göçmenlere asla fırsat vermeyeceğiz" diyen Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "75'i İstanbul'da olmak üzere 165 Mobil Göç Noktası Aracımız ile 60 ilde Kurban Bayramı tatili boyunca gerçekleştirilen denetimlerde; 35 bin 159 kimlik kontrolü yapıldı. 1456 düzensiz göçmen tespit edildi. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı" ifadelerini paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir