İşaret Dili Kursu Açılıyor

İşaret Dili Kursu Açılıyor
İşaret dili uzmanı olup, İnönü Üniversitesinde seçmeli İşaret Dili Derslerine misafir eğitmen olarak giren Şadiye Özbey Eroğlu yeni işaret dili tercümanları yetiştirmek üzere kolları sıvadıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın da onay verdiği kurslar hakkında bilgi veren Şadiye Özbey Eroğlu; 120 saat temel ve 200 saatlik işaret dili tercümanlığı derslerini alan kursiyerlerin Kamu Kurumlarının açtığı sınavlara katılabileceklerini söyledi.

Gerek Cumhurbaşkanı, gerekse günün Başbakanları’nın Malatya ziyaretlerinde düzenledikleri mitinglerde misafirlerin konuşmalarını alanda veya ekranda izleyen  işitme engelli vatandaşlara sahneden aktaran Şadiye Özbey Eroğlu, konu ile ilgili kurs kayıtlarının başladığını da vurgulayarak; “Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz kurslarımız Ağustos dönemi yakında  başlayacak. Kursiyer adayları eğitim hakkında bizlerden 04222130218 ve 05065833421’i  arayarak bilgi alabilirler. Katılmak ve kayıtlarını yaptırmak isteyenler eğitim durumunu gösteren belgenin 2 fotokopisi ile İnönü Caddesi üzerinde bulunan Polis Evi Karşısındaki Yeşilyurt Halkeğitim Merkezi’ne müracaat edebilecekler” dedi.

Bu arada, Eroğlu,  temel müfredatın yanı sıra kurslarda şarkılar eşliğinde işaret dilinin kullanıldığını  ve eğitimin eğlenceli bir durum alarak öğrenmede de kolaylık sağlandığını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir