İddialar Ortalığı Karıştırınca Yöneticiden Açıklama Geldi! WhatsApp Reklamlı mı Oluyor?

İddialar Ortalığı Karıştırınca Yöneticiden Açıklama Geldi! WhatsApp Reklamlı mı Oluyor?
Ortaya çıkan iddiaların üzerine WhatsApp’tan yanıt geldi. Milyonların kullandığı mesajlaşma uygulamasına reklam mı geliyor?

WhatsApp’ın reklamlı hale gelebileceğiyle ilgili çeşitli söylentilerin ortaya atılması üzerine açıklama geldi. Herkes WhatsApp’ta reklam gösterilip gösterilmeyeceğini merak ederken, şirketin başındaki isim Will Catchcart konuya netlik kazandırdı. Böylelikle de tüm dünyada milyonlarca insanın kullandığı mesajlaşma uygulamasında reklam gösterilip gösterilmeyeceği belli oldu.

WhatsApp’ın reklamlı olabileceğine dair ortaya atılan bir iddia sonrasında ortalık karıştı! İddiaya yanıt ve Meta ve WhatsApp’ın başı Will Catchcart’tan geldi. Ünlü isimden gelen açıklama sonrasında WhatsApp’ta reklam olup olmayacağı netleşirken, herkes viral olan sorunun yanıtını almış oldu.

whatsapp.jpg

WhatsApp’a Reklam mı Geliyor?

Yakın zamanlarda ortaya atılan bir iddiada Meta’nın WhatsApp uygulamasında reklam gösterimi yapılacağı öne sürüldü. WhatsApp’a reklam getirilmesinin planlandığına dair ortaya atılan bu iddia kısa sürede çığ gibi büyürken kullanıcıların eleştiri odağı haline geldi. İddiada WhatsApp ana ekranında, kişilerle konuşmaların listelendiği kısımda reklam gösterilip gösterilmeyeceği değerlendiriliyor.

WhatsApp’ın Başındaki İsimden Açıklama

WhatsApp’ın başındaki isim Will Catchcart, WhatsApp’ın reklamlı olacağına dair ortaya atılan haberlerin doğru olmadığını kaydetti. Ayrıca bununla ilgili hiçbir çalışma yürütülmediğini ve test de yapılmadığını belirtti:

ekran-resmi-2023-09-15-12-30-58.png

“Analistler, platformun dünya genelinde günlük aktif kullanıcı sayısı göz önüne alarak WhatsApp’a reklamların eninde sonunda geleceğini tahmin ediyordu. Ancak, Meta şu an için WhatsApp uygulamasında reklam gösterme fikrine pek sıcak bakmıyor.”

WhatsApp Reklam Geliri Kazanıyor mu?

İşletmelere yönelik belli hizmetler de veren WhatsApp, Business ve tıkla reklamları üzerinden reklam kazanıyor. İşletmeler için belirli hizmetlerle birlikte bir işletme hesabı sunan WhatsApp Business, platformun para kazandığı kanallardan biri. Hatta öyle ki Şubat ayında gelirleri artırmak için şirket, WhatsApp Business ücretlerinde değişiklikler yapmıştı. Bu değişiklikler arasında ticaretle uğraşanlar için kişiselleştirilmiş mesaj modellerinin yer alması da bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir