Cumhurbaşkanı Az Önce Müjdeledi! Lisansüstü Öğrencilerin Burslarına ve Ek Ders Ücretlerine Zam Geldi

Cumhurbaşkanı Az Önce Müjdeledi! Lisansüstü Öğrencilerin Burslarına ve Ek Ders Ücretlerine Zam Geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlerin ek ders ücretinin ve lisansüstü öğrencilerin burslarının zamlanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yeni bir açıklamada 2023-2024 eğitim ve öğretim yılları ile ilgili önemli iki duyuru yapıldı. Görevdeki öğretmenlerin yüzde 80’ini atadıklarını kaydeden Erdoğan, öğretmenlerin aylık ücretlerinde artış yapılacağını ve lisansüstü bursların da zamlanacağını duyurdu. Bu kapsamda lisansüstü bursların yeni tutarları merak edilirken, ek ders ücretlerine de nasıl bir artış uygulanacağı detaylandırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, az önce Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılış töreninde çeşitli açıklamalar yaptı. 21 yılda derslik ve öğretmen sayısının arttığına değinen Erdoğan, ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yapılacak zam oranını açıkladı. Ayrıca, lisansüstü öğrencilerin burslarında da artış yapılacağını vurguladı. Peki öğretmenlerin ek ders ücretlerine ne kadar zam yapılacak? Lisansüstü öğrencilerin burs tutarı ne kadar oldu?

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretine Yüzde 25 Zam!

ek-ders-ucreti.jpg

Öğretmenlerin ve öğrencilerin sevineceği çeşitli açıklamalar yapan Erdoğan, eğitim alanında yapılan değişikliklere dikkat çekti. Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25 zam yapılacağını kaydeden Erdoğan, öğretmenlerin aylık ücretinde bu yıl toplamda 91 artış yapmış olacaklarını söyledi.

Lisansüstü Öğrencilerin Burslarına Yüzde 26 Zam!

Daha sonra lisansüstü öğrencilere de bir müjde veren Erdoğan, burs tutarlarının yükseltildiğini kaydetti. Döviz bazında ortalama yüzde 26-27 oranında zam yapılacağını kaydeden Erdoğan, daha sonra eğitim sistemiyle ilgili olarak şu yorumu yaptı:

"Yasakçı, tek tipçi eğitim zihniyetinin kıskacında kaybettik. Sınav odaklı bakış açısı eğitim sistemimizin kanayan yaralarından biri oldu. Öğrencilerimizin sanat, spor gibi alanlardaki kabiliyetlerini keşfetmeye yarayacak eğitim modelleri uygulanmadı. Evlatlarımızı kendi dönemimizin şartlarına göre değil, onların yaşayacakları zamanın amaçlarına uygun olarak yetiştirmemiz gerekiyor."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir