Geleneksel Halı Dokuyucuları ve Hayata Sıkı Sıkıya Tutunanlar

Geleneksel Halı Dokuyucuları ve Hayata Sıkı Sıkıya Tutunanlar
Malatya'nın geleneksel kerpiç evlerinde bulunan atölyelerde, kadınlar titizlikle çalışarak halı dokuyorlar ve bu el emeği göz nuru eserleriyle üretime önemli katkı sağlıyorlar, aynı zamanda hayata sıkı sıkıya tutunuyorlar.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Malatya'da, kadınlar üretime katkı sağlamak için halı dokuyorlar.

"Yüreğe Dokunan Eller" projesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi ve Hayata Destek İnsani Yardım Derneği'nin işbirliğiyle hayata geçirildi.

Malatya Halk Eğitim Merkezi'nin onayladığı halıcılık kursuna katılan 15 kadın, hafta içi her gün Malatya'daki geleneksel evlerde bulunan atölyelerde bir araya gelerek halı dokuyorlar.

Kurs eğitmeni Fatma Kılınç, AA muhabirine, projeye destek olan herkese teşekkür ederek, "Deprem sonrası kadınlarımız için projeyi sundum. Projemiz uygun görüldükten sonra eğitimlerimize 22 Şubat’ta başladık. Hafta içi her gün sabah ve öğlen arasında 15 kursiyerimize eğitimler veriyoruz. Projemizde ilmek ilmek emek var." şeklinde konuştu.

Kursiyerlerinden Emine Salça ise 4 yıldır Malatya'da olduğunu anlatarak, şöyle ifade etti:

"Malatya'nın bana kattığı güzelliklerden en yararlı olanı halı diyebilirim. Deprem bölgesinde olmanın farklılığı ve inceliği var. Burada yaşayan 7'den 70'e herkes farklı duygularla hayata tutunmaya çalışıyor. Bu kursların bizlere vermiş olduğu birliktelikler ve güzellikler kültürümüzün devamı ve geleneksel olmasından dolayı da halı ayrı bir farklılık ve güzellik sunuyor. Tüketmek için değil üretmek için halı kursundayız. Her şeyin kadınlarımız için çok güzel olmasını temenni ediyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir