Esnafın Borç Kaygısı ve Af Talebi

Esnafın Borç Kaygısı ve Af Talebi
Mücbir sebep hali süresince esnafın biriken borçları endişeye neden oluyor. Başkan Sadıkoğlu, gelirin borçlar kadar artmadığını belirterek azami oranda af talep ediyor.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadıkoğlu, şehrin felaketin ardından toparlanma sürecinin beklenenden daha zor ilerlediğini belirterek, mücbir sebep süresinin şehirlerin tam anlamıyla ayağa kalkana kadar devam etmesi gerektiğini ifade etti. Sadıkoğlu, 2011 Van depreminde olduğu gibi bu sürenin uzatılmasının önemli olduğunu vurguladı.

"ESNAFIMIZIN GELİRİ BORÇLARI KADAR ARTMADI"

Başkan Sadıkoğlu, geçen bir yıl içinde esnaf gelirlerinin borçlar kadar artmadığına dikkat çekerek, esnafın zorlu koşullarda mücadele ettiğini ve destek ihtiyacının arttığını ifade etti. Faizsiz kredi, borç afları, finansmana erişimde kolaylık sağlanması gibi desteklerin önemine vurgu yaptı. Şehirdeki esnafın maddi ve manevi olarak yara aldığını belirten Sadıkoğlu, sürecin uzamasıyla birlikte desteklerin artırılması gerektiğini dile getirdi.

“BORÇLAR AZAMİ ORANDA AFFEDİLSİN”

Kamu borçları ve finansa erişim konusundaki sorunları ele alan Başkan Sadıkoğlu, iş insanlarının biriken borçları nedeniyle geleceğe umutlu bakamadığını belirtti. Borçların bir çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Sadıkoğlu, mücbir sebep süresince biriken kamu alacaklarında azami oranda aflar uygulanması gerektiğini dile getirdi. Esnafın omuzundaki borç yükünün hafifletilmesi ve ticaretin canlanması için kapsamlı desteklerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Sadıkoğlu, bu konuda devletten beklentilerini dile getirdi.

Başkan Sadıkoğlu, sürecin önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla takip edileceğini ve taleplerin güçlü bir şekilde dile getirileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir