Diyarbakır ve Mardin'deki Yangın Olaylarıyla İlgili Çeşitli İddialar

Diyarbakır ve Mardin'deki Yangın Olaylarıyla İlgili Çeşitli İddialar
Diyarbakır Barosu, Çınar ve Mazıdağı'ndaki yangınlarla ilgili çıkan çeşitli iddialar üzerine suç duyurusunda bulundu; yetkililerin olayı araştırması bekleniyor.

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında tarım arazilerinde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangında Diyarbakır'da 3, Mardin'de ise 2 kişi hayatını kaybetti. Doğal habitat zarar gördü ve birçok hayvan da yangında öldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da 11, Mardin'de ise 18 kişinin yaralandığını bildirdi. Yetkililerin açıklamalarında yangının anız yakılmasından kaynaklandığı vurgulanırken, bölgedeki bazı vatandaşlar, Dicle Elektrik'in (DEDAŞ) bakımsız ve eskimiş hatlarının yangına neden olduğunu iddia etti. Ayrıca, vatandaşlar zamanında yangına müdahale edilmediğini de öne sürdü.

Diyarbakır Barosu, söz konusu iddiaların soruşturulması için Çınar Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu.

Barodan yapılan açıklamada, “Yangının çıkış sebebi ve müdahalede geç kalındığı iddialarına ilişkin etkin bir soruşturma faaliyeti yürütülmesi amacıyla 'Birden Fazla İnsanın Ölümüne ve Yaralanmasına Sebebiyet Verme' (TCK md. 82/1-c), 'Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi' (TCK md. 170) 'Görevi Kasten Kötüye Kullanma' (TCK md. 170) suçları kapsamında Çınar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir