Deprem Sonrası İnşaat Çalışmalarında Önemli Adımlar Atıldı

Deprem Sonrası İnşaat Çalışmalarında Önemli Adımlar Atıldı
Bakan Özhaseki, deprem sonrası 1240 ayrı noktada konut ve iş yeri üretimi için şantiyelerin kurulduğunu, 110 bin kişilik bir çalışma ekibiyle projelerin hızla ilerlediğini açıkladı.

Malatya’da gerçekleştirilen iki kurayla 7 bin 881 konut sahiplerine verilirken üçüncü kuraya dair önemli bir duyuru yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası TOKİ tarafından inşa edilen konutlar, kurayla hak sahiplerine dağıtılıyor.

Malatya’da şubat ayında yapılan çekilişte 6 bin 181, mart ayında gerçekleştirilen çekilişte ise 1700 çok katlı ve köy evi hak sahibi depremzedelere teslim edildi.

Malatya’da son iki ay içinde tamamlanan 7 bin 881 kalıcı konut ve köy evi depremzedelere teslim edildi. İkizce, Çamurlu ve Gelinciktepe bölgelerinde konut inşaatları devam etmektedir.

Son iki ayda 7 bin 881 kalıcı konut ve köy evinin hak sahiplerine dağıtıldığı Malatya’da nisan ve mayıs aylarında kura çekimi gerçekleştirilmedi. Ancak haziran ayı içinde yeni bir kura çekiminin yapılacağı duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şimdiye kadar depremzedelere 76 bin konutun teslim edildiğini ve yıl sonuna kadar 200 bin konutun daha teslim edileceğini belirterek üçüncü çekilişin tarihini açıkladı.

Bakan Özhaseki, deprem sonrası konut ve iş yeri üretimi için 1240 farklı noktada inşaat alanı oluşturulduğunu ve 110 bin kişilik bir çalışma ekibiyle projelerin sürdürüldüğünü ifade etti.

Bakan Özhaseki, “76 bin konut teslim ettik ama sene sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz” diyen Özhaseki, “76 bin konut teslim ettik, sene sonuna kadar 200 bin konutu vermiş olacağız. Üçüncü kurayı çekeceğiz. Yedinci ayın ortası ya da sonlarına doğru 15-20 bin konut daha teslim edeceğiz. Ondan sonra her ay 15-20 bin konut teslim ederiz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir