Deprem Bölgesine Yönelik Harcamalar Hükümetin Öncelikleri Arasında

Deprem Bölgesine Yönelik Harcamalar Hükümetin Öncelikleri Arasında
Özhaseki, deprem bölgesine yapılan harcamaların, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in tek itirazsız desteklediği tek harcama olduğunu ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Deprem bölgesinde devam eden faaliyetlere ilişkin konuşan Özhaseki, hükümetin öncelikli amacının depremzedelerin yeniden toparlanması olduğunu ifade etti.

Deprem bölgesinde dayanıklı yapılar inşa ettiklerini ve konutların yapımında son derece titiz davrandıklarını belirten Özhaseki, “Öyle sağlam konutlar yapacağız ki öyle sağlam iş yerleri yapacağız ki inşallah deprem olmaz, ama olursa hepimiz huzurlu evimizde oturalım. Bu acıları yaşamayalım. Onun içindir ki kılı kırk yarıyoruz. Onun içindir ki kolayca işe başlayıp, devam ettiremiyoruz. O yüzden kılı kırk yarıyoruz. 14-15 ay geçti aradan emin olun hükümetin birinci gündem maddesi bu” dedi.

toplanti.webp

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, sıkı mali politikaya karşın tek itiraz etmediği harcamanın deprem bölgesine yapılan masraflar olduğunu vurgulayan Özhaseki,“Maliyedeki sıkı para politikasını siz de takip ediyorsunuz. Mehmet Şimşek Bey’in itiraz etmediği tek harcama kalemi var o da deprem bölgesinde yapılanlar. Onun dışında milim milim her bir iş takip ediliyor. Burada işlerimiz çok şükür yolunda gidiyor. Şu anda Türkiye genelinde neredeyse 390 küsür bin konutumuzun inşaatı başladı. 400 bin civarında konut olarak hak sahibimiz var. 40 bin kadar iş yeri olarak hak sahibimiz var. Belki 20-30 binde daha sonra mahkemelerden gelen veyahut da yeni tespitlerle hata varmış, düzeltilen vesaire yerler çıkabilir. Bunun içindir ki biz bütün bunların hesabını yapıp şu anda 400 bin civarında inşaata başladık. Hazırlıklarımız da var, devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

Deprem bölgesinde devam eden çalışmalara ilişkin açıklama yapan Özhaseki, şunları söyledi: “4 bin 333 köyde, köy evi yapıyoruz. Dile kolay. Kiminde 10, kiminde 30, kiminde 50 tane, kiminde 100 tane. Bin 240 tane şantiyemiz var. Oralarda 110 bin kişi çalışıyor. İlk etapta 76 bin kadar konutu teslim ettik. Haziran-Temmuz ile birlikte her ay 10 bin, 15 bin, 20 bin civarında konutları teslim etmeye de devam edeceğiz. Malatya’mız açısından bakıldığı zaman da neredeyse hak sahipliğine yakın bir konuta başladık. Bütün hesabımız gelecek senenin ortalarında güze kadar konutunu alamamış bir vatandaşımız kalmasın istiyoruz. İş yerleri yıkıldığı halde alamamış bir tek vatandaşımız kalmasın istiyoruz. Seçimler geçti. Tercihiniz baş üstüne. Arkadaşlarımızla yola devam etmeye karar verdiniz, bu yolda gayretli arkadaşlar, bizler de onlarla zaten çok sıkı bir şekilde çalışırız. Şimdi geçim dönemi başladı. Önümüzde seçimsiz bir süre var. Bu süre içerisinde biz çok çalışıp, çok gayret edip Malatya'mızı eski haline döndürmek için uğraşıyoruz. İnşallah bunu başarırız. Buna gücümüz yeter.” dedi.

toplanti1.webp

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir