CHP Malatya Milletvekili Ağbaba: İlçelerdeki TOKİ Konutlarında Kura Tarihleri Belli

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba: İlçelerdeki TOKİ Konutlarında Kura Tarihleri Belli
İkizce ve Gelincik Tepesi gibi ilçelerdeki TOKİ konutlarında ilk kura 17 Şubat'ta, ikinci kura ise 19 Mart'ta çekildiğini belirtti Ağbaba.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce konut ve iş yerinin zarar gördüğü Malatya’da, ilk kura çekiminde 6 bin 181, ikinci çekimde ise bin 700 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi.

Deprem konut inşaatlarının devam ettiği Malatya’da, 2024 Şubat ve Mart aylarında yapılan kuraların ardından üçüncü kurada çekiminin yapılması bekleniyor. Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilmeyen kura çekimlerinin ardından üçüncü kuraya haziran ayı içinde geçilmesi planlanırken, henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmaması durumu belirsizliğe sevk ediyor.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, halkın kura çekimiyle ilgili beklentilerini dile getirdi. Ağbaba, “6 Şubat depremlerinin ardından, mevcut planlamaya göre Malatya şehir merkezine 77 bin 717 konut, 25 bin 302 köy evi olmak üzere toplam 103 bin 19 konut inşa edilecek. Şu ana kadar yapımı tamamlanan 7 bin 881 kalıcı konut ve köy evi, depremzedelere teslim edildi. 03 bin evin 7 bin 881’i hak sahiplerine verildi. Kaç depremzedenin evlerinde kalmaya başladığı bilinmiyor?”

İkizce ve Gelincik Tepesi gibi ilçelerde devam eden TOKİ konutları için ilk kura çekimlerinin 17 Şubat'ta, ikinci kura çekimlerinin ise 19 Mart'ta gerçekleştirildiğini hatırlatan Ağbaba, “Çekilen iki kuranın ardından “Nisan ayında 3. Kura çekilecek’ denildi, çekilmedi. ‘Mayıs ayında 3. Kura çekilecek’ denildi, çekilmedi. Şimdi Haziran ayında da kura çekilmeyeceği belirtiliyor. Malatya’da 75 gündür 1 ev teslim edilmiş değil. 16 aydır teslim edilen konut 8 bin bile değil. Malatya hiç bu kadar sahipsiz bırakılmamıştı” tenkitte bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir