Analist Adam

Analist Adam

Belirsizlik Fırsatçıları İş Başında

Hasan Yağmur (Malatya Gerçek Haber)

 

AK Parti'de Yeşilyurt, Battalgazi ve ilçe adaylarının açıklanmaması dedikoduların artmasına sebep oluyor.

Aday Adaylarının etrafında yer almaya çalışan fırsatçılar tarafından çıkarılan dedikodu merkezleri aslı astarı olmayan sözleri birilerinin adına dillendiriyor.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şentop tarafından Başbakanın uzak doğu ülkeleri gezisinden önce yaptığı açıklamada ilçe aday adayların Başbakanın dönüşünden sonra açıklanmaya başlayacağı, bugune kadar herhangi bir aday adayın kesin olarak açıklanmadığı bilgisini paylaşmıştı. Bu açıklamaya rağmen dedikoduların ardı arkası kesilmedi. Her gün yeni bir aday adayının aday olarak kesinleştiği bilgisi dillendiriliyor, çok geçmeden işin aslı ortaya çıkıyor, şişirilen balonlar patlıyor.

Şimdi başka balonlar şişirilmeye çalışılıyor, büyükşehir aday adaylarının ilçelere kaydırılacağı dedikoduları dillendiriliyor. Aday adayların yıpratılması için akla hayale gelmeyecek dedikodu ve iftiralarla yıpratılmaya çalışılıyor.

Asıl hedef ne?

Birileri sisli havada faydalanmaya çalışıyor. Ak Parti Malatya Büyükşehir Başkanının kesinleşmesinden sonra aradığını bulamayan çevreler başka yollarla ilimizde oluşan birlik beraberlik tablosunu bozmak mı istiyor. Amaç Ak Parti il başkanı, yönetimi, Milletvekilleri ve Belediyenin bir uyum içerisinde çalışmasını engellemek mi? Bundan kim ne kazanç sağlayacak? Birilerinin çatışmasından kim ne kazanabilir. Bu sadece ilimize kaybettirir. Birilerinin heveslerini kursaklarında bırakalım fırsatçılara fırsat vermeyelim, dedikodu yapanları dedikoduları ile baş başa bırakalım. Birilerinin gazına gelmeyelim! Bu il geçtiğimiz yıllarda bu dedikoduların ve fırsatçıların ortaya attığı oyunlardan çok çekti. Bu dönem buna müsade etmeyelim.

Şunu çok iyi bilmeliyiz. Son bir kaç gün içerisinde birilerinin yaptığı karalamanın hedefinde birlik ve beraberliğin bozulması yatmaktadır. Bir aday adayını diğerine kötülerken sizin hakkınızda filan da şöyle söylemiş! siz ne diyorsunuz? diye başlayan ve oradan bir anlık öfke ve kontrolsüz söylenen söz ile "mal bulmuş mıgrıbi" gibi diğer aday adayına koşarak size filan aday şunu söyledi sözleri ile bir kıvılcım çıkarmayı başaran zavallılar aslında başta kendisi olmak üzere herkese kaybettirmektedir. bu oyuna başta aday adayları olmak üzere il yönetimi ve milletvekilleri gelmemelidir.

Birileri çıkıp il başkanı iş ortağını merkez ilçelerden birisine getirmek için lobi çalışması yapıyor, dedikodusunu yapmamalıdır. Daha önceden de aynı senaryoyu yaşadık. "İl Başkanı iş ortağını Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı yapmak için çalışıyor taraf tutuyor" denildi. İl başkanının tarafsız ve dik duruşu sayesinde bu dedikodular sadece söyleyenleri bağladı. Şimdi de merkez ilçelere müracaat dahi yapmayan iş ortağını bu defa buraya aday yapmak için kollar sıvandı. Hani bir atasözümüz var ya " yumuşak karın" diye şimdi buradan bir şeyler devşirmek isteyenler iş başında en kötü ihtimal huzursuzluk verilir. Şimdi onlarca aday adayı var ehliyet liyakat sahibi değil, il başkanının ortağı bu iş için biçilmiş kaftan öylemi? Burada amaç başka İl başkanı ile ortağı karşı karşıya getirilir. merkez ilçe adayları ile il başkanı karşı karşıya getirilir, vekiller ile karşı karşıya getirilir. Haslı bir karışıklık, bir küslük bir yaralama olsun da nerede olursa olsun. Birilerine bugünlerin gündem maddesi üzerinden saldır cemaat üyesi, birilerine iş ortağı üzerinden, birilerine başka bir yerden zayıflat da nereden zayıflatabiliyorsan oradan zayıflat. Siz siz olun gücünüzü bölmek isteyenlere fırsat vermeyin.

 

Hasan YAĞMUR

Önceki ve Sonraki Yazılar
Analist Adam Arşivi