Yeşilevler'de Deprem Sonrası Yeni Gelişmeler

Yeşilevler'de Deprem Sonrası Yeni Gelişmeler
Geçtiğimiz yılın 6 Şubat'ında gerçekleşen Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan, Malatya'nın sembol binalarından biri olan Yeşilevler'de son gelişmeler yaşandı.

Malatya'nın en yüksek binası olarak bilinen ve 15'er katlı 12 bloktan oluşan 740 daireli 'Yeşil Evler', Kahramanmaraş depremlerinde ciddi bir hasar aldı. Yeşil Evler'in 700 daireden oluşan 11 bloğu dinamitle patlatılarak yıkıldı, mahkemelik olan orta hasarlı 1 blok ise henüz yıkılmamıştı. Mahkeme sürecinin tamamlanmasının ardından, orta hasara sahip olan ve yıkımı beklenen o 1 blok için yeni bir gelişme yaşandı.

YEŞİLEVLER’DE EMLAK KONUT DÖNÜŞÜMÜ!

Bilgilere göre, toplamda 740 daireden oluşan 15’er katlı bloklar, Emlak Konut tarafından yerinde dönüştürülecek.

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır, konu hakkında yaptığı açıklamada,

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucunda Emlak Konut, burayı yerinde dönüştürme kararı almış. Henüz resmi bir yazı elimize geçmedi ancak böyle bir planlama olduğu bilgisini aldık. Toplamda 12 blok ve 740 daire bulunuyor. 12’nci blok şu anda ortadan ağıra dönmüş durumda ve yıkım sürecini bekliyoruz. Umarım Emlak Konut’un çalışmaları Haziran’a kadar tamamlanır ve yeni projemize başlarız,” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir