Yeni Fırsatlar: 50 Gence İş Başı Şansı!

Yeni Fırsatlar: 50 Gence İş Başı Şansı!
Program, 23 Haziran'a kadar başvuruları kabul edecek ve seçilen 50 aday, 2 Eylül 2024'te işbaşı yapacak.

Esas Holding'in toplumsal faydaya odaklı yatırım birimi olan Esas Sosyal, 2015 yılından beri gençlik ve istihdam alanında sürdürülebilir ve ölçülebilir etkiler yaratmayı hedefliyor. "Esas Sosyal Fırsat Eşitliği Sağlar" ilkesi doğrultusunda, Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım ve Mezun Programları gibi projeleri başarıyla yürütüyor.

Esas Sosyal, devlet üniversitelerinden yeni mezun olan gençlerin iş hayatına daha öz güvenli, donanımlı ve sorumluluk sahibi olarak adım atmalarını sağlamak amacıyla sosyal yatırım programları geliştirerek geniş bir ekosistem oluşturdu. Bu ekosistem; sivil toplum kuruluşları, Kurumsal Destekçiler, insan kaynakları uzmanları, eğitmenler, mentorlar, katılımcılar ve mezunları içerirken, 4.500 kişiyi ve kurumu bir araya getirerek gençlerin gelişimine ve iş hayatına geçişlerine katkıda bulunuyor.

Yeni mezunların 12 ay boyunca sivil toplum kuruluşlarında tam zamanlı çalışmalarına olanak tanıyan Hayırlı Sabancı Desteğiyle İlk Fırsat Programı; Esas Sosyal'in misyonunu paylaşan ve 21 farklı sektörde faaliyet gösteren 40 kurumsal destekçi tarafından destekleniyor. Program; gençlere, sivil toplum kuruluşlarında kurumsal iletişim, finans ve muhasebe, insan kaynakları, idari işler, satın alma, bilgi teknolojileri ve kaynak geliştirme/iş geliştirme gibi birimlerinde iş deneyimi kazanımı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda İlk Fırsat Akademisi çatısı altında kariyer gelişimlerine katkı sağlayacak 250 saatten fazla eğitim ve mentorluk imkanları sunuyor.

Program, gençleri sivil toplumla buluşturarak sosyal sorumluluk bilincini pekiştirirken, Esas Sosyal Ekosisteminin önemli bir bileşeni olan sivil toplum kuruluşlarına da genç, nitelikli ve eğitimli insan kaynağı desteği sağlıyor.

Başvuru Detayları Şu Şekildedir:

2024 yılında 50 genç için daha fırsat sunacak olan programa kabul edilen adaylar, 2 Eylül 2024 tarihinde işe başlayacaklar.

Başvurular 23 Haziran tarihine kadar devam edecek. Programa başvuracak adayların;

  • Herhangi bir devlet üniversitesinden 2023 Haziran ayı ve sonrasında mezun olması,
  • Diploma notunun 4’lük sisteme göre en az 2,5/ 100'lük sistemde 65 puan ve üzeri olması,
  • Daha önce tam zamanlı bir işte çalışmamış olması, (Stajlar bu kapsamda değildir)
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Programa katkıda bulunabilecek ve yararlanabilecek niteliklere sahip olması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir