Uçaklar Malatya’ya İniş Yapamadı

Uçaklar Malatya’ya İniş Yapamadı
Malatya’da oluşan yoğun sis sebebiyle Malatya’ya iniş yapmayan iki uçağın Elazığ’a havalimanına yönlendirildiği bilgisi alındı.

Malatya’da akşam saatlerinde şehri etkisi altına alan sis hayatı felç ederken, İstanbul-Malatya seferini gerçekleştiren uçakların havalimanına inememesine sebep oldu.

Yoğun sis olmasıyla THY ve Pegasus’a ait iki uçak, Malatya Havalimanına iniş gerçekleştiremedi. Uçaklar, iniş için Elazığ’a yönlendirildi.

“MALATYA-İSTANBUL SEFERİ İPTAL OLDU”

Havahaber, uçakların iniş yapamamasıyla alakalı,

“THY’ye ait TK2636 sefer sayılı 19.05 İstanbul Havalimanı-Malatya Erhaç Havalimanı seferini yapan ve Pegasus’a ait 19.40 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Malatya Erhaç Havalimanı seferini yapan uçaklar yoğun sis sebebiyle Elazığ Havalimanı’na divert etti. Her iki hava yolu şirketi Malatya’dan İstanbul’a gerçekleştirilecek seferlerini ise iptal etti” bilgisi yer aldı.

“SİS SEBEBİYLE ELAZIĞ’A ZORUNLU İNİŞ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR”

Diğer bir yandan bir yolcu;

"Bu akşam 19.20 ve PC2572 numaralı Pegasus İstanbul -Malatya Uçağı 1 saat 5 dakikalık gecikme yaşattı. Maalesef uçamadık hâlâ, tüm işler aksıyor, doğru düzgün açıklama yok telâfi yok” paylaşımına PegasusDestek’ten cevap verildi.

PegasusDestek, paylaşımında;

“PC2572 sefer numaralı İstanbul Sabiha Gökçen-Malatya uçuşumuz sis hadisesi nedeniyle Elazığ Havalimanı'na zorunlu iniş gerçekleştirmiştir. Çok iyi biliyoruz ki yaşanan olumsuzlukların ve kaybedilen saatlerin telafisi mümkün olmamaktadır. Ancak takdir edeceğiniz gibi her hava yolunda, teknik, olumsuz hava koşulu, hava trafiği yoğunluğu gibi sebepler ile zaman zaman aksaklıklar yaşanabilmektedir. Gelişmeler için havalimanı ekranlarını ve anonsları takip edebilirsiniz. Anlayışınız için teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir