Temmuz Ayında Memur ve Emekli Maaşlarına Beklenen Zam Oranları

Temmuz Ayında Memur ve Emekli Maaşlarına Beklenen Zam Oranları
Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına %20 ila %21 arasında bir zam yapılması bekleniyor.

Memur ve emeklisinin maaşı, toplu sözleşme ve enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Enflasyon oranı Mayıs ayında aylık %3,37 olarak gerçekleşti. Bu durum, memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan zam oranını belirlemek için önemli bir veri sağladı. 5 aylık döneme göre, memur ve emeklisinin maaşlarında %17,38'lik bir artış kesinleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Temmuz'da açıklayacağı haziran ayı verileri de hesaba katılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı, TÜFE'nin etkisiyle belirleniyor. 5 aylık döneme göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında %22,72'lik bir artış kesinleşti. Haziran ayı enflasyon verilerinin de hesaba katılmasıyla bu oran güncellenecek.

"Memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında %20 ila %21 arasında bir zam bekleniyor."

TRT Haber'de maaş zamları hakkında görüşlerini paylaşan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, '' Memur ve memur emeklisinin maaş artışı, hesaplamaya göre toplu sözleşme ile enflasyon farkı göz önünde bulundurulduğu zaman, haziran enflasyon verisinin de eklenmesiyle yüzde 20 ila 21 arasında olması beklenmektedir. SSK ve Bağkur emeklileri için 6 aylık enflasyon beklentisi, Merkez Bankası beklenti anketleri, haziran ayında genel gidişat göz önünde bulundurulduğu zaman yüzde 25 ila 26 civarında olması tahmin edilmektedir.'' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir