Sadece emekli vatandaşlara verilecek! Bir daha tekrarı yok! Bayram yaklaşırken üçüncü ikramiye kulisi geldi!

Sadece emekli vatandaşlara verilecek! Bir daha tekrarı yok!  Bayram yaklaşırken üçüncü ikramiye kulisi geldi!
Milyonlarca emeklinin gözü ve kulağı, olası ek zam haberlerindeyken, gelişmeleri takip ediyor.

Bir daha tekrarı yok! Bayram yaklaşırken üçüncü ikramiye kulisi geldi! Sadece emekli vatandaşlara verilecek- Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla emeklilere verilecek üçüncü ikramiye haberi, kulisleri hareketlendirdi ve merakla bekleniyor. Bu özel ikramiye, bir defaya mahsus olacak şekilde planlanıyor ve tutarı da gündeme geldi.

Üçüncü İkramiye Gündemde

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken, emekliye üçüncü ikramiye verilmesi düşünülüyor ve masaya gelen rakam üzerinde uzlaşma sağlandığı belirtiliyor.

Ekonomistlerden Değerlendirme

CNN Türk'te konuşan ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, bu özel ikramiye hakkında şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli bir nokta. Bu süreç içerisinde enflasyon karşısında durum da ortada. Böyle bir ikramiye konuşuluyor. Bunu yerinde buluyorum. Toplamda 15 milyon emekli var. Bunun bütçeye getireceği yükü de bir taraftan konuşmak gerek. Tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim var. Bunların desteklenmesi lazım. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir."

sadece-emekli-vatandaslara-verilecek-bir-daha-tekrari-yok-bayram-yaklasirken-ucuncu-ikramiye-kulisi-geldi-2.webp

Masadaki Rakam: 5 Bin TL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu tek seferlik ikramiye konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla verileceği iddia edilen ikramiye tutarı ise 5 bin TL olarak konuşuluyor.

Emeklilere yönelik bu özel ikramiye haberi, emeklilerin ekonomik durumunu olumlu etkileyecek bir gelişme olarak dikkat çekiyor. İlerleyen günlerde resmi duyuruların yapılması beklenirken, bu haber emekliler arasında memnuniyetle karşılanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir