Ocak 2024 Evde Bakım Maaşı Zammı! 2 Bin Liradan Fazla Artış Bekleniyor!

Ocak 2024 Evde Bakım Maaşı Zammı! 2 Bin Liradan Fazla Artış Bekleniyor!
Evde bakım maaşı alanlara müjdeli haber! Memurlara Ocak 2024’te yapılacak zamla birlikte sosyal yardım paralarının da artırılması bekleniyor.

Memurların maaşları için toplu sözleşmelerden yüzde 15 oranında zam çıkması üzerine herkes sosyal yardım ödemelerini merak etmeye başladı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklama kapsamında 2024’ün ilk 6 ayında yüzde 15 üzerine enflasyon farkı kadar zam yapılmasına karar verildi. Böylelikle 65 yaş aylığı ve evde bakım maaşı gibi memur maaş katsayısına göre hesaplanan sosyal yardımlar merak edildi.

Peki, evde bakım maaşı 2024 Ocak ayında ne kadar zamlanacak? Ocak 2024 evde bakım maaşı kaç TL olacak? Evde bakım maaşı şu anda ne kadar?

evde-bakim-parasi.png

Evde Bakım Maaşı Kaç TL?

Bakıma muhtaç kimselere verilen evde bakım maaşı, geçtiğimiz Temmuz ayında zamlanmıştı. Temmuz sonrasında memurlara yapılacak olan 2024 Ocak zammı bu haftalarda gündemde kendine yer ederken, 2023 yılı güncel evde bakım maaşı 5097 lira seviyesinde yer alıyor.

evde-bakim-maasi.png

Ocak 2023 Evde Bakım Maaşı Kaç TL Olacak?

Memurlara Ocak 2024’te yapılacak olan zam kapsamında, sosyal yardım ödemelerinin de zamlanması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalara göre memur maaşlarına şimdilik yüzde 50’ye yakın bir zam yapılması bekleniyor. Bu kapsamda da eğer benzer bir artış yapılırsa, şu anda 5097 lira seviyesinde olan evde bakım maaşının yeni tutarı 7500 lira civarına çıkabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir