Malatya'da Suyla Temas Yasak! DSİ ve Valilikten Suya Girmenin Tehlikeleri ve Yaptırımlar

Malatya'da Suyla Temas Yasak! DSİ ve Valilikten Suya Girmenin Tehlikeleri ve Yaptırımlar
Malatya DSİ 92. Şube Müdürlüğü, suya girmenin yasak olduğunu belirtti; uymayanlar idari yaptırım cezasına tabi olacak. Valilik bilgilendirme çalışmaları yapacak.

Malatya Valiliği, şehirdeki su depolama alanları ve sulama tesislerinin güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir uyarıda bulundu. Valilik, DSİ 92. Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan su depolama tesisleri ve sulama kanallarında suya girmenin yasaklandığını duyurdu.

Açıklamada, “Şube Müdürlüğümüz sorumluluk alanı içerisinde işletmeye açılan; sulama, baraj, gölet ve servis yolları gibi tesislerin inşa edildiği yıllarda yerleşimin olmadığı, ancak zaman içerisinde nüfusun yoğunlaştığı bölgelerde, baraj, gölet, regülatör, kanal ve depolama tesislerinde akan ya da durağan su kütleleri ile tesislerin işletme ve bakımı için kullanılan servis yollarının maksatları haricinde kullanılması bölge halkının can ve mal güvenliği açısından risk oluşturmaktadır” şeklinde açıklama yapıldı.

Bu kapsamda; Karakaya Barajı, Medik Barajı, Boztepe Barajı, Karamamuhmut Göleti, Erkenek Göleti, Bicir Göleti, Sofular Göleti, Arapgir Göleti, Budaklı Göleti, Karadere Göleti, Çat Barajı, Kapıkaya Barajı, Yaygın Göleti, Sultansuyu Barajı, Sürgü Barajı, Polat Barajı, Güzelyurt Göleti ve Beylerderesi Göleti tesislerinde yer alan uygun noktalara uyarı levhalarının yerleştirildiği belirtilmiştir.

Vatandaşların bu uyarı levhalarını göz önünde bulundurması ve zarar vermemesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “İşletmede bulunan tesisler çevresinde can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla, tesislere korkuluk yapılması, ızgara konulması, zincir, merdiven, şamandıra ve doğal yaşam için ulaşım yapısı gibi projeye dayalı yapısal tedbirlerin yanı sıra, duyuru, ilan ve eğitim yollarıyla halkın bilgilendirilmesi ve tehlikelere karşı toplumsal bilincin arttırılması gerekmektedir” ifadeleri söylendi.

Malatya DSİ 92. Şube Müdürlüğü’nün yetki alanına giren tesislerde suya girmenin kural ihlali olarak kabul edildiği ve bu kurallara uymayanlar için idari yaptırım cezası uygulanacağı vurgulandı. Malatya Valiliği, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla ilgili kurumlar aracılığıyla suya girmenin risklerini içeren çalışmalar yapacağını ifade etti.

Valilikten yapılan açıklamada, “İl sınırlarımız içerisinde özellikle yaz aylarında serinlemek amacıyla, baraj/gölet gölü, regülatör, sulama kanalı, drenaj kanalı ya da taşkından korunma maksadıyla inşa edilen tesislerde ve akarsularda suya girmenin yasaklanmasına karar verilmiştir. Bu tesislerde suya giren 15 yaş ve üzeri kişilere idari yaptırım cezası uygulanacak, 15 yaşından küçükler ise sulardan çıkarılarak uzaklaştırılacaktır” şeklinde açıklama yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir