Malatya İl Müftülüğü'ne Atanan Ramazan Dolu Göreve Resmen Başladı

Malatya İl Müftülüğü'ne Atanan Ramazan Dolu Göreve Resmen Başladı
Ramazan Dolu, Malatya İl Müftülüğü'ne atandı ve Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan cübbe giyme töreniyle görevine başladı. Vali, milletvekilleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar törende yer aldı.

Vali Ersin Yazıcı, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen devir teslim programında konuşarak, Malatya İl Müftülüğü görevinden ayrılarak Çorum İl Müftülüğüne atanan Şahin Yıldırım ve yeni atanan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu'ya yeni görevlerinde başarılar diledi.

Yazıcı, geçen yıl 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin olumsuz etkilerinin hala devam ettiğini ve resmi rakamlara göre nüfusun 70 bin azaldığını ifade etti.

Deprem sonrası toplumda yaşanan zorluklara değinen Yazıcı, sosyal ve manevi açıdan birçok olumsuz durumun ortaya çıktığını belirtti. Yazıcı,

"Bu kadar büyük afetten sonra normal. Diyanet İşleri Başkanlığının kıymetli neferleri sizin işiniz, omuzlarınıza aldığınız yük artmış durumda. İnanıyorum teşkilatta çalışanlar bu sorumluluğu almış ve bu yükü taşımaya devam edecek. Depremin yarattığı çok büyük olumsuzluk var, moralsizlik, korku, duygu karışıklıkları var."

Yazıcı, şehrin zor dönemler geçirdiğini, hasar gören binaların yerine devletin yenilerini yapmaya devam ettiğini vurgulayıp, "Şehir eskisinden daha güzel olacak ama insanların yaşadığı travmaları çok hızlı şekilde atabilmemiz için sizin desteğine ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

Yıldırım ve Dolu, programda selamlama konuşmaları gerçekleştirdi.

Konuşmaların sonrasında Yıldırım, Dolu'ya cübbesini giydirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir