KYK Yurt Sözleşmesi Nereden Alınır? KYK Yurt İzin Alma Hakkı ve KYK Ek Tercih Yurt Başvuruları

KYK Yurt Sözleşmesi Nereden Alınır? KYK Yurt İzin Alma Hakkı ve KYK Ek Tercih Yurt Başvuruları
KYK yurt ek tercih başvuruları ne zaman başlayacak? KYK yurt sözleşmesi nereden alınır? İşte detaylar...

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından artık gözler KYK ek tercih yurt başvurularına çevrildi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK’de kalan borç kontenjanlarına yerleşen öğrenciler, ek yurt başvurularını araştırıyor. Peki, KYK ek yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK yurt sözleşmesi nedir, nereden alınır? İşte KYK yurt izin alma işlemi ve diğer detaylar…

KYK Ek Tercih Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin yerleştirilme süreci tamamlandı. KYK yurtlarında kalabilmesi için öğrencileri ek yurt başvuru ekranı bir kez daha açılırken, öğrenciler yerleştikleri üniversitelerin yurtlarına yerleşmek üzere başvuru yapacaklar. Şimdilik başlamayan başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın duyurusuyla birlikte belli olacak.

kyk-tercih.png

KYK Yedek Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Yedek yerleştirmelerin hızla devam ettiğini vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, ilk aşamada yüzde 87 oranında yerleştirme yapıldığını aktardı.Yedek yerleştirmelerin sonuçlarının Pazartesi ve Perşembe günleri haftada 2 gün şeklinde açıklanacağı kaydedilirken, öğrencilerin sonuçları e-Devlet üzerinden görebilecekleri vurgulandı.

KYK Yurt Sözleşmesi Nereden Alınır?

KYK yurt sözleşmesi aslında e-Devlet üzerinden onaylanan bir belgedir. e-Devlet’te ismi KYK yurt taahhütnamesi olan bu belge, online olarak imzalanmalıdır. Bu işlem için e-Devlet’e şifre ve TC kimlik numarası ile giriş yapılmalı, daha sonra “Yurt Kayıt İşlemleri” menüsüne gidilmelidir. Oradan da KYK yurt taahhütnamesinin onaylanması gerekmektedir.

kyk-yurt-sozlesme.png

KYK Yurt İzin Alma 2023

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesindeki KYK yurtlarında kalan öğrenciler, yurtta kalamayacakları zaman izin almak zorundadır. Bu kapsamda bakanlığın kurmuş olduğu Gencizbiz isimli web sitesi üzerinden izin almaları gerekmektedir. Bu site üzerinden e-Devlet bağlantısı da bulunmaktadır. Böylelikle e-Devlet şifresi ile giriş yapılarak izin alma işlemi tamamlanabilmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir