Konut Kiralarındaki %25 Sınırı: Malatya'da Uzatılması Talebi

Konut Kiralarındaki %25 Sınırı: Malatya'da Uzatılması Talebi
Özgül, konut kiralarındaki yasal sınırın %25 olduğunu hatırlatarak, bu kısıtlamanın 2 Temmuz'da sona ereceğini belirtti ve uzatılmasını talep etti.

Malatya'da kira artışları gündeme gelirken Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, enflasyonun gerisinde kalan kira artışlarını eleştirdi. Özgül, ev ve iş yeri sahiplerine vicdanlı olmaları çağrısında bulunarak, kentte iş yerlerinde kira artışlarının yüzde 300'e kadar çıktığını belirtti.

TÜİK'in enflasyon rakamlarının duyurulmasıyla birlikte Malatya'daki kira artışlarına odaklanıldı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun raporuna göre Nisan ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 69,80 olarak gerçekleşti. Ayrıca TÜİK'e göre Nisan ayı aylık enflasyon oranı yüzde 3.18 olarak belirlendi.

ÖZGÜL, VİCDANA DAVET ETTİ!

Malatya’da TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini değerlendiren Özgül,“İlimizde iş yeri sahipleri, devletin açıkladığı artışları kayda değer görmeyip yüzde 200, yüzde 300 kira artışları talep etmektedirler. Biz deprem bölgesi olmasına rağmen iş yeri sahiplerini vicdanlı olmaya davet ediyorum. Gerçekten, zaten iş yok, kiracı iş yapabilse sıkıntı değil. Kiracı iş yapamadığı halde, ekonomik durgunluk olduğu halde iş yeri sahipleri dükkân kiralarını yüksek tutmaktadırlar. Malatyalı iş yeri sahiplerini vicdanlı olmaya davet ediyorum. Makul seviyede kiraların arttırılmasında fayda var. Çünkü kiracı ayakta kalacak, ticaret yapabilecek ki kendisine (iş yeri sahibine) para ödeyebilsin. Yüzde 200-300 artış yapıp; bir ay, iki ay kira alıp ardından alamamak da hoş değil. Kiracı ile iş yeri sahibi bu sefer mahkemelik oluyor. Kiracının da rahat kirasını ödeyebilmesi için kira artışının makul seviyede olması gerekiyor.”dedi.

Malatya'da konut kiralama konusunda da görüş belirten Özgül, yasal sınırın yüzde 25 olduğunu hatırlatarak bu düzenlemenin 2 Temmuz'da sona ereceğini dile getirdi. Özgül, bu sürenin uzatılması çağrısında bulunarak, “Malatya’da insanlar ekonomik sıkıntı çekiyorlar. Kiraların yüzde 60-70 artış yapılması hoş bir şey değil. Biz yüzde 25’inin devam etmesinden yanayız.”ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir