Kabine Toplantısı'nda Konuşuldu! 2024 Ocak Ayı En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Kabine Toplantısı'nda Konuşuldu! 2024 Ocak Ayı En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?
Ocak ayında yapılacan olan memur maaş zammının yanı sıra emekli maaş zamları da merakla bekleniyor.

Milyonlarca emekli Ocak ayında yapılacak olan zammı bekliyor. 3 haftalık bir ara sonrasında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tekrar toplandı. Toplantının gündeminde ise bu sefer emekli maaşı var. Emeklilere ara zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, Ocak 2024 zamının ne kadar olacağı da sorgulanıyor. Peki, Ocak 2024’te emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?

2024 Ocak ayında emeklilere ne kadar zam yapılacağı merakla araştırılırken, yılda 2 kez zam alan emeklilerin zamının teke indirilmesi ihtimali de konuşuluyor. Ocak ayına kısa bir süre kalırken, herkes artık zam oranlarını araştırıyor. Memurlar için toplu sözleşme zammı yüzde 15 olarak netleşirken, emekli maaşları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek olan açıklamalar bekleniyor.

emekli-maas-zammi.jpg

Ocak Ayında Emekliye Ne Kadar Zam Yapılacak?

3 haftalık bir aradan sonra bugün, Kabine Toplantısı yapılıyor. Kabine Toplantısı’nda emekli maaş düzenlemelerinin konuşulması beklenirken, emeklilere zam beklentisi yüzde 50’ye ulaştı.

Memurların maaş zamları netleşirken emekliler için belirsiz süreç henüz devam ediyor. 6 ayda bir zam alan emekliler için yapılacak olan zam hayati önem taşıyor. Çeşitli rakamların konuşulduğu emekli maaşlarıyla ilgili zamlar, Ocak ayında netleşecek. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm bu konuların 2024’e girmeden halledileceğini söylediğinden, Ocak ayından önce zam oranının netleşmesi bekleniyor.

emekli-maas.jpg

Ocak 2024 En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Refah payının da eklenmesi planlanan emekli maaşlarının 7500 lira seviyesinden 11 bin 250 lira seviyesine yükselmesi bekleniyor. Ayrıca en düşük memur emeklisinin maaşının da 9876 liradan 14814 liraya yükseleceği düşünülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir