İsrail'in Filistin'e Yönelik İnsan Hakları İhlalleri Protesto Edildi

İsrail'in Filistin'e Yönelik İnsan Hakları İhlalleri Protesto Edildi
Şengül, İsrail'in uluslararası hukuku çiğneyerek masum insanlara saldırmasını kınadı, ahlaki ve insani değerleri hiçe saydığını vurguladı.

Rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler, İsrail'e karşı protesto eden pankartlarla çeşitli sloganlar attı.

Öğrenciler adına konuşan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Zülal Şengül, 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin'e yönelik şiddet içeren ve insani olmayan saldırılarıyla tanınan İsrail'in, dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği zulmü şiddetle kınadıklarını ifade etti.

İsrail'in uluslararası hukuku yok sayarak, ahlaki ve insani değerleri çiğneyerek masum insanlara saldırdığını belirten Şengül, şunları dile getirdi: "Binlerce insanın hayatını kaybettiği bu saldırıların yanında insanların en temel ihtiyaçlarına erişimlerinin engellenmesi, insani yardımların kesilmesi, sivil yerleşimlerin, hastane ve eğitim kurumlarının bombalanması gibi saldırılar kabul edilemez bir insanlık suçudur. Yaşanan katlamı şiddetle kınarken Filistin halkı için adalet çağrısında bulunuyoruz. Gazze'de gidecek güvenli bölge olmadığından masum çocukların, sivil halkın temel insan haklarına saygı gösterilmesini ve yaşamlarının bir an önce güvence altına alınmasını talep ediyoruz. Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırılara sessiz kalınmaması gerektiğine inanarak uluslararası kamuoyunu bölgede kalıcı barışın sağlanması adına gerekli adımları atmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir