İkinci el otomobil alacaklara müjde vatandaşı rahatlatacak açıklama geldi! Araba almak artık çocuk oyuncağı

İkinci el otomobil alacaklara müjde vatandaşı rahatlatacak açıklama geldi! Araba almak artık çocuk oyuncağı
Son yıllarda ikinci el otomobil fiyatlarının sürekli yükselişte olması araba hayali kuran vatandaşların hayallerini erteliyor.

Araba almak artık çocuk oyuncağı! İkinci el otomobil alacaklara müjde vatandaşı rahatlatacak açıklama geldi- Vatandaşları rahatlatacak müjdeli haber ise bankalardan geldi. Düşük faizle sunulacak olan ihtiyaç kredileriyle vatandaşlar hayalini kurdukları arabalara kavuşacaklar. Duyurulan kampanyalar kapsamında bireyler araç kredilerini bankalar özelinde araştırmaya başladı.

İlk müjdeli haber ise Vakıf Bank’tan geldi. Banka araba alacaklara düşük faiz oranları, 48 ay vadeli kredi tahsisine onay verdi. Konuyla alakalı detaylara haberimizde yer verdik.

Kredinin Nitelikleri Nasıl?

Taşıt kredisinin miktarı satın alınması planlanan otomobilin kasko değeriyle hesaplanacak. Buna göre;

  • 0-400 bin TL aralığındaki araçlar yüzde 70,
  • 400 bin ile 800 bin TL arasındaki araçlar yüzde 50,
  • 800 bin ile 1 milyon 200 bin TL arasında yüzde 30,

1 milyon 200 bin 1 kuruş ile 2 milyon TL arasındaki araçlarda ise yüzde 20sine kadar kredi tahsis edilebilecek. Araç değeri arttıkça kredinin vadesi azalacak. 400 bin TL’ye kadar ki araçlarda vade sayısı 48 olarak belirlendi. 1 milyon 200 bin TL’nin üzerindeki araçlar içinse kredi vadesi 12 ayla sınırlı bırakılıyor. Bu sınırlamanın getirilmesinin sebebi ise kredi alan kişilerin geri ödemede sıkıntı yaşamamasıdır. Böylece bu kredi alan kişi için sıkıntılı bir kredi olmaktan çıkacaktır.

Aranan Diğer Şartlar Nedir?

48 ay vadeli krediler; aylık, 3 aylık veya farklı düzenlemelerle geri ödeme seçeneklerine sahiptir. Düzenli gelir beyanı sağlayabilen kişiler taşıt kredisini kullanabiliyor. Banka tarafında istihbaratı olumlu bulunan vatandaşlara onay sağlanıyor.

Teminat olması adına satın alınan araç rehin oluyor. Kredi çekilen bankanın özelinde değişebilecek şekilde konut, mevduat, kefalet ipoteği de gerçekleştirilebiliyor. Satın alınması planlanan araca yönelik çekilecek kredinin 3-36 ay arasında olması için araç yaşı maksimum 8 olabilir. Kredi vadesinin 37-48 ay vadeli olabilmesi içinse aracın yaşının en fazla 5 olması istenmektedir.

Detaylı bilgi alabilmek adına kamu veya özel bankaların şubelerinden destek alabilirsiniz. Bu bilgiler doğrultusunda başvurularınızı yaparak kredinizi hemen alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Bun konuda acele etmeniz faiz oranlarının yükselmeden kredinizi almanızı sağlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir