Hemen Kontrol Edin 4446 Lira Yattı! Bakanlık SED Ödemesine Ek 2 Sosyal Yardım Parasını Daha Yatırdı!

Hemen Kontrol Edin 4446 Lira Yattı! Bakanlık SED Ödemesine Ek 2 Sosyal Yardım Parasını Daha Yatırdı!
Eylül ayı SED ödemeleri, çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği hesaplara yatırılmaya başlandı.

Eylül ayının ilk yarısını geride bırakırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu ay verilen destekler de birer birer yatmaya devam ediyor. Aile destek ödemelerinin 15 Eylül’de yatmaya başlamasıyla birlikte çeşitli sosyal yardım ödemelerine de start verildi. Bu kapsamda elektrik tüketim desteği, çocuk bileşeni desteği ve SED ödemeleri en çok merak edilen destekler oldu. Peki, Eylül SED ödemeleri yattı mı? Çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği ödemeleri yatmaya başladı mı?

Eylül boyunca farklı sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ederken, aile destek ödemelerinin ardından gözler artık SED ödemelerinde. Hesabına SED ödemesini almayanlar merakla ödeme tarihini araştırırken, çocuk bileşeni desteğinin ve elektrik tüketim desteğinin ne zaman yapılacağı da sorulan sorular arasında yer aldı. Peki, Eylül ayı SED ödemeleri yattı mı? Çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği ne zaman yatmaya başlayacak?

sosyal-destek.jpg

Eylül Ayı SED Yardımı Yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde verilen SED yardımları, henüz hesaplara yatmaya başladı. Her ay ortalama 3571 lira ödeme verilen SED yardımında, çocukların eğitim giderleri için destek olunuyor. Böylelikle de dar gelirli ailelerin çocukları için daha eşit bir ortam yaratılıyor.

Her ayın 15’i ile 31’i arasında yatırılan SED yardımı Eylül ayında da yattı. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eylül 2023’te toplam 579 milyon liralık SED ödemesi yatırıldığını kaydetti.

sed-odemesi.jpg

Çocuk Bileşeni ve Elektrik Tüketim Desteği Yattı mı?

Her ay aile destek ödemesi alanlar adına aynı zamanda çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği de yatırılıyor. Çocuk bileşeni desteği kapsamında 350-650 lira arası ödeme yatırılırken, elektrik tüketim desteğinden faturalara 112-225 TL arası yardım yapılıyor. Her ay dar gelirlinin çocuklarına ve geçinmesine yardımcı olan bakanlık, iki desteği de ayın 15’inden sonuna kadar yatırıyor. Yani, çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği de 15 Eylül’de yatırılmaya başlanırken, 30 Eylül’e kadar hak sahipleri desteği almaya devam edecek. 30 Eylül’de ise tüm ödemeler tamamlanmış olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir