Emekliye Üçüncü İkramiye Müjdesi! Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Kaç TL?

Emekliye Üçüncü İkramiye Müjdesi! Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Kaç TL?
Bu yıl emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi kaç TL?

Milyonlarca emekli vatandaş Ramazan ve Kurban Bayramlarında yılda 2 kez ikramiye alıyor. Bu yıl Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle üçüncü kez ikramiye verilmesi iddiaları gündemde yer alırken, beklenen açıklama geldi. Emeklilerin merakla beklediği 100. yıl ikramiyesiyle ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından açıklama yapıldı. Peki, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi?

Bu yıl Cumhuriyet’in 100. Yılı olması nedeniyle emekliler için ek bir ikramiye ödemesi yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere verilmesi düşünülen ikramiyelerle ilgili araştırmalar hız kazanırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından yeni bir açıklama yapıldı.

cumhuriyet-bayrami-ikramiyesi.png

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Verilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde emekliler için bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bakanlıkların Cumhuriyet Bayramı ikramiyeleriyle ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti. Giresun İl Başkanlığı’nda “Şehir Buluşmaları” toplantısında konuşan Hamza Dağ, çalışmaların hangi aşamada olduğunu bilmediğini söyleyerek 5 bin liralık ikramiyenin ne zaman verileceğine dair bir bilgi paylaşmadı.

Yılda iki kez ikramiye alan emekliler için ikramiye verilip verilmeyeceği konusunda net bir açıklama yapmayan Hamza Dağ, maddi dengelerin ikramiye konusunda etkili olacağına dikkat çekti. Yani, eğer maddi anlamda gereken denge sağlanıp bakanlıkların bütçeleri tarafından da uygun görülürse ikramiye verilmesi muhtemel. Ancak net bir bilgi henüz yok.

bayram-ikramiyesi.png

Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Kaç TL?

17 milyon emekli her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında iki kez ikramiye alırken, bu yıl Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle üçüncü kez ikramiye verileceği düşünülüyor.

Söz konusu ikramiyelerle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları hazırlıklarına devam ederken, ortalıkta dönen iddialara göre 5 bin TL ikramiye verilebileceği düşünülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir