Ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi ilan edildi! Zamlı ödeme o tarihte başlıyor

Ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi ilan edildi! Zamlı ödeme o tarihte başlıyor
Ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi bakanlık tarafından açıklandı. Zamlı evde bakım maaşı ödemeleri O tarihte başlıyor. İşte evde bakım maaşı miktarı ve ödeme tarihleri…

Aile Bakanlığı tarafından ilan edilen ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi için meraklı sorgulamalar devam ediyor. Evde bakım maaşı ödemesinden faydalanan yüzbinlerce hane var. Bakanlık belirli kriterler doğrultusunda şartları taşıyan kişilere ödemeleri her ay düzenli olarak yapıyor. Evde bakım maaşı ödemeleri aynı zamanda memur maaş kat sayısı oranında Her 6 ayda bir değişiyor. Son olarak Temmuz ayında evde bakım yardımı ödemelerine %17,55 oranında zam yapıldı. Peki ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi yayınlandı mı? Ekim ayı evde bakım maaşı ödemeleri ne zaman başlıyor?

Evde bakım maaşına zam haberleri geçtiğimiz günlerde gelmişti. Temmuz ayında memur maaş katsayısına yapılan zam evde bakım maaşı ödemelerini de etkilemiş ve evde bakım maaşı yükselmişti. Son dakika haberine göre aile Bakanlığı ekim ayı evde bakım maaşı ödemeleri için Düğmeye bastı. Milyonlarca kişiyi kaplayan evde bakım yardımı ödemeleri bakanlık tarafından belirlenen tarihlerde IBAN numarası aracılığıyla ya da PTT üzerinden yatacak. Evde bakım yardımı almayan ya da hala başvurusunu yapmayanlar için başvuru tarihi belli oldu. Evde bakım maaşı son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

evde-bakim-maasi-1.jpg

EKİM AYI EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay evde bakım maaşı ödemelerini belirlenen tarihlerde listeleri yayınlayarak yapıyor. Ekim ayı evde bakım maaşı ödeme tarihleri de hak sahibi olan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Evde bakım maaşı ekim ayı ödemeleri için evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz bakanlık tarafından açıklanmadı. 15 Ekim tarihinden itibaren başlayacak olan ödemeleri önümüzdeki günlerde listelerinin ilan edilmesi bekleniyor. Evde bakım maaşı yatan iller listesi aile Bakanlığı tarafından 15 ekim 31 ekim tarihleri arasında açıklanacak.

evde-bakim-maasi-2.jpg

EKİM AYI ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım maaşı ödemelerine ekim ayında önemli miktarda bir artış yapıldı. Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan zam sonrası evde bakım maaşı da arttırıldı. Güncel evde bakım maaşı miktarı şu anda 5.098 tl. %17,55'lik zam sonrası artan evde bakım maaşına Ocak 2024 itibariyle yeni bir artış daha yapılacak. Uzun süreden beri beklenen zamlı ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına Temmuz ayından itibaren yatıyor. Aralık ayına kadar 5.098 TL olarak yapılacak olan evde bakım maaşı ödemeleri PTT aracılığıyla ya da hak sahiplerinin Ziraat Bankası IBAN numaraları üzerinden yatırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir