Doğayla İç İçe Unutulmaz Manzaralar

Doğayla İç İçe Unutulmaz Manzaralar
Vadi Doğa Sporları Kulübü, Çaldıran ilçesindeki doğa güzelliği Masiro kanyonunda yürüyüş gerçekleştirerek, derede yüzerek serinledi.

Van ve çevresindeki tarihi ve doğal güzelliklere dikkat toplamak isteyen Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, her hafta farklı bir rotada faaliyeti düzenliyor. Bu çerçevede Van'ın Çatak ilçesi ile Siirt Pervari sınırları arasında bulunan yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda ve 3 etaptan olan Masiro kanyonunda 77 kişilik ekip yürüyüş yaptı. Bölgedeki derede yüzen ve halaylar çeken doğaseverler, unutulmaz bir gün geçirdi.

Geziye dair açıklamalar yapan Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, gayelerinin Van Gölü Havzasındaki tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak olduğunu söyledi. Kanyonunda yaptıkları yürüyüşün 3 etap halinde yapıldığını belirten Demez, "Masiro kanyonun şehristan bölgesinde Merşen yaşam mağaraları ve aynı zamanda bir kilise, mağara içinde su sarnıçları bulunmaktadır. Masiro çayı ve kanyonu bakir doğasıyla, ormanlarla kaplı bir doğa harikasıdır. Van'a uzaklığı 125 kilometre olan kanyon Çatak ilçe sınırlarında yer alıyor" şeklinde konuştu.

Doğayla İç İçe Unutulmaz Manzaralar

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir