Devletten taşınma yardımı desteği! Kiracı ev sahibi fark etmiyor Devletten evini taşıyana 7.500 TL

Devletten taşınma yardımı desteği! Kiracı ev sahibi fark etmiyor Devletten evini taşıyana 7.500 TL
Kiralara, aidatlara gelen zamlarla beraber taşınma maliyetleri de maalesef ki artmış durumda. Akaryakıt fiyatları, ambalaj fiyatları derken nakliye giderleri de artma durumunda. Peki, her şey bu kadar zamlanmışken taşınma maliyetini nasıl ayarlayacağız? İşte detaylar…

Ülkemizde ve dünyada barınma krizi yaşanıyorken gelen zamların ardından taşınma, nakliye ücretleri de insanların gözünü bir hayli korkutmakta. Vatandaş bütçesine uygun, istediği gibi bir ev bulsa da bu sefer nasıl taşınacağını kara kara düşünüyor. Peki, bu durumda insanlar nasıl yol izleyecek?

Taşınacaklara Müjde

Devletten vatandaşına müjde! Nasıl taşınacağım? Korkusuna son. İşte böyle bir durumda iseniz devletin sizlere yardımcı olacağını unutmamalısınız. Bildiğimiz gibi devlet ev sahibi olmak isteyen kişilere destek sağlarken yapılan son açıklama ile kiracıların da yararlanabileceği yeni bir destek duyurusu yaptı. Ev sahibi olsun olmasın taşınmak isteyenlere nakliye, taşınma desteği. Bu destek devlet tarafından ödenen destek ödemeleri arasında yerini almaya başladı. İhtiyaç durumunda bu desteği almak üzere başvuru yaparak taşınma desteğini sizler de alabilirsiniz.

Devletten Taşınma Desteği

Taşınma her zaman isteyerek yapılan bir eylem değildir. Kimi zaman ev sahibiyle anlaşamama durumundan ya da herhangi başka bir sebepten zorunlu olarak da taşınabilirsiniz. Peki, durum böyleyken taşınacağınız yeni evin maliyetlerini hesaplarken araya katılan taşınma maliyetinin can sıkıcı olduğunu söyleyebiliriz. Devlet bu duruma el atmak istedi. Ev sahibi ol olma taşınacak vatandaşlara taşınma desteği. 7.500 Türk Lirasını bulan bu destek vatandaşı bir hayli rahatlattı!

Destekten Kimler Yararlanabilir?

Devlet tarafından on yıldan fazla sürdürülen kentsel dönüşüm projelerinin yapıldığı riskli yapı olarak adlandırılan bölgelerde güvenli bir yapı yapılması amaçlandığı için gerçekleşen zorunlu taşınmalar için yürürlüğe giren bir destektir. Yani;

  • Kentsel dönüşüm için yenilenecek konutta oturan vatandaşlar,
  • Sözleşmede geçen 6630 sayılı kanun gereğince tahliye edilen vatandaşlar bu destekten yararlanabilmektedir.

Bu şartları sağlayan vatandaşlar masraflarını azaltmak, işlerini kolaylaştırmak için bu destekten yararlanabilirler. Destekten yararlanabilmek için belediyelere veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir