Deprem Konutları İçin TOKİ Kura Çekimi 17 Şubat'ta

Deprem Konutları İçin TOKİ Kura Çekimi 17 Şubat'ta
Malatya'da, depremzedelere yönelik TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarının ilk teslimatı için kura çekiminin 17 Şubat'ta gerçekleştirileceği açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Malatya'da TOKİ tarafından deprem konutları inşa ediliyor.

Depremler sonrasında şehirde 6,643 bina yıkılırken, 35,907 bina ağır hasar gördü. Orta hasarlı bina sayısı 2,525, yıkılan bina sayısı ise 29,000'i geçti.

Malatya'da depremlerin neden olduğu büyük yıkım sonrasında, TOKİ tarafından ihale edilen 14,636 konutun 5,140'ı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Ayrıca, mart ayında ihale edilen 7,542 kırsal köy konutunun bir kısmı da teslim edilecek.

Malatya'da önceki plana göre 1 Şubat'ta gerçekleşmesi beklenen kura çekimi, ileri bir tarihe ertelenmişti. Ancak AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, kura çekiminin 17 Şubat'ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

Babacan, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve AFAD Başkanı Okay Memiş ile görüştüğünü belirtti.

Milletvekili Babacan, merakla beklenen TOKİ kuralarının tarihi ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Malatya'daki TOKİ'lerin ilk teslimatı için ilk kuralar 17 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Ardından da 1-2 ay arayla, yeni evler bittikçe, bekletilmeden yeni kuralar çekilip evlerin teslimatları yapılacak. Ve süreç, bütün TOKİ evleri hak sahibi tüm vatandaşlarımıza teslim edilinceye dek bu şekilde yürütülecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir