Av. Şenel, ''Lisanslı Depoculuk; Kayısı ve Üreticiye Fayda Getirmez''

Av. Şenel, ''Lisanslı Depoculuk; Kayısı ve Üreticiye Fayda Getirmez''
Av. Veysel Taner Şenel, dün Malatya Ticaret Borsası Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk için imzalanan kredi protokolü ile ilgili olarak ''Kaynak hatalı kullanılmaktadır. 18.600.000,00TL lik bir yatırım girişimi sonuçsuz kalacağından derhal Lisanlı Depoculuktan vazgeçilmelidir. ''
Malatya Ticaret Borsası Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk için imzalanan kredi protokolü'nün dün yapılmasının ardından Av. Veysel Taner Şenel, Sosyal Medya üzerinden yapılan protoköl ve Lisanslı depoculukla ilgili fikirlerini paylaştı. 


Av. Veysel Taner Şenel'in Sosyal Medya Paylaşımları;

"Basında yayınlanan habere göre lisanslı depoculuk için 18.600.000,00 TL lik kredi anlaşması yapılmıştır. 

Lisanslı Depoculuk; KAYISI ve ÜRETİCİYE FAYDA GETİRMEZ. Zira Lisanlı depoculuk için;

1- Öncelikle profesyonel kükürtleme yapılmalıdır. (Bilinçsiz kükürtlenen kayısı depo tarafından ya kabul edilmeyecek yada belirli süreli kabul edilecek) 

2- Rekoltenin büyük bir kısmını depolayacak kapasitede olmalıdır. (Yapılan anlaşma 10.000 ton kapasitelidir. Yıllık rekoltemiz yaklaşık 120.000 ton olup üreticimizin deposundaki rekolteyi hesaplamıyoruz.)

3- Lisanslı depoculuğu kullanacak üreticilerimiz ayrıca bankadan kredi kullanacağından faiz yükü ve bankaların acımasızlığıyla da karşı karşıya kalacaktır.

Dolayısıyla yapılan yatırım ölü yatırımdır. Kaynak hatalı kullanılmaktadır. 18.600.000,00TL lik bir yatırım girişimi sonuçsuz kalacağından derhal LİSANLI DEPOCULUKTAN VAZGEÇİLMELİDİR. 

ÖNERİLERİMİZ; 18.600.000,00TL lik bu kaynağın;

1- Profesyonel kükürtleme tesislerinin yapımı için kullanılmasıdır. Hatta seyyar kükürtleme tesisleri ile (bölge bölge kayısı üretim tarihleri değiştiğinden) üreticimize hizmet edilmesi gerekmektedir. 

2- Kayısı üreticileri tekelleştirilerek fiyatın üretici tarafından belirlenmesi sağlanmalıdır. Bunun için en önemli adım SADECE KAYISI İHRAÇ EDECEK İHRACAT BÜROSUNUN hinterlandı en büyük ilimiz olan İzmir’de açılmasıdır. Bu ihracat bürosu kamu yararı gözetmeli ve sadece masraflarına çalışmalıdır.

Bu önerilerimizle; kayısı üreticilerimiz bilinçlendirilerek üretici tekelleşmesi sağlanmalı ve kaliteli kayısı üretimi yapılıp fiyatın üretici tarafından belirlenmesi KAYISI için elzemdir. 

Saygılarımla."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir