Atatürk Üniversitesi, Ankara'da Teknofest İle Buluştu

Atatürk Üniversitesi, Ankara'da Teknofest İle Buluştu
TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. senesinde Ankara Etimesgut Havalimanında teknoloji ve bilim sevenlere kapılarını açtı.

İlki 2018 senesinde gerçekleştirilen, bu sene yurt içinde 7'ncisi, toplamda ise 8'incisi düzenlenen TEKNOFEST Ankara, 30 Ağustos Zafer Bayramında misafirlerini ağırlamaya başladı. Akademik paydaş olarak festivalde stant açan Atatürk Üniversitesi ise yapmış olduğu bilimsel ve akademik çalışmalar hakkında ziyaretçilerine bilgilendiriyor. J04 numaralı stantta yer alan Atatürk Üniversitesi, TEKNOFEST gibi büyük etkinliklerle öğrencilerini teknoloji alanında donatarak geleceğe hazırlamaya sürdürüyor.

Rektör Çomaklı: "Öğrenciler, Yeteneklerini Sergileme Fırsatı Buluyor"

TEKNOFEST'in sadece yarışmaların yapıldığı bir etkinlik olmanın ötesinde; hava gösterileri, konferanslar, sergiler ve eğitici atölye çalışmaları gibi birçok etkinliği içeren dopdolu bir program sunduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: "Üniversitemiz öğrencileri de bu çerçevede etkinlikler sayesinde kendi yeteneklerini sergileme fırsatı buluyor ve sektör profesyonelleriyle deneyimlerini paylaşma imkânı yakalıyor. Geçmiş dönemlerde katıldığımız festivallerde birçok ödül alan öğrencilerimiz, etkinliğin Ankara ayağında da önemli bir performans sergiledi" ifadesi kullandı.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST'in ülkemizin teknolojik vizyonunu yansıtan en büyük organizasyonlardan biri olarak kabul edildiğini vurgulayan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi olarak Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesine yönelik ciddi adımlar atıklarını ifade ederek, vermiş oldukları eğitimin de öğrencileri gelecek yüzyıla hazırlayacak nitelikte olduğunu söyledi.

3 Eylül 2023 tarihinde sona bulacak festivalde yüzlerce etkinlik, yarışma ve hava gösterileri yapılacak.

Atatürk Üniversitesi, Ankara'da Teknofest İle Buluştu

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir