Aile Destek Ödemesi Tarihi! Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Aile Destek Ödemesi Tarihi! Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli aileler için verilen Aile Destek Programı Ekim ayında da devam ediyor!

İhtiyaç sahibi aileler için desteklerine devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ekim ayında da ödeme verecek. Geçtiğimiz ay 15’inde ödemeleri yapmaya başlayan bakanlık, bu kapsamda Ekim ayında da dar gelirlilere aile destek ödemesini yatıracak. Böylelikle Ekim ayında da ihtiyaç sahiplerine maddi olarak yardım edilmeye devam edilecek.

15 Eylül’de başlayan aile destek ödemeleri bu ay da dar gelirlilere veriliyor olacak. Geçtiğimiz ay yapılan destek ödemeleri kapsamında aile destek ödemeleriyle birlikte 2 maddi yardım daha yapılmıştı. Bu ay da yine aile destek ödemesi dahil 3 maddi yardımın yapılması beklenirken, tarihler merak konusu oldu. Peki, Ekim ayı aile destek ödemesi ne zaman verilecek? Aile destek ödemesi güncel tutar ne kadar?

aile-destek-odemesi.jpg

Aile Destek Ödemesi Uzatıldı!

Geçtiğimiz Temmuz ayında flaş bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programı’nın uzatıldığını duyurmuştu. Bu kapsamda yıl sonuna kadar devam edeceği netleşen program kapsamında Ekim ayında da ödeme verilecek. Böylelikle Ekim ayında da dar gelirlilere yardım edilmiş olacak.

Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklanıyor. Ekim ayı için henüz açıklama gelmediğinden, ödeme tarihi netlik kazanmadı. Ancak önceki aylarda hep 15’inde yattığından, aile destek parasının 15 Ekim’de yatması bekleniyor.

aile-destek-parasi.jpg

Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi Tutarı Ne Kadar?

Aile destek ödemeleri, hanede kişi başına düşen aylık gelire göre verilmektedir. Kişi başına düşen aylık gelir 1833 liradan fazla olanlar, ödemeden faydalanamıyor. Bu kapsamda verilen tutarlar ise şöyle oluyor:

  • Hanede kişi başına düşen gelir 450 TL ve altındaysa 1.250 TL
  • Hanede kişi başına düşen gelir 450 TL üzeri ve 911,15 TL altındaysa 1.100 TL
  • Hanede kişi başına düşen gelir 911,15 TL üzeri ve 1372,30 TL altındaysa 950 TL
  • Hanede kişi başına düşen gelir 1372,30 TL üzeri ve 1833,45 TL altındaysa 850 TL

3 Yerden Ödeme Yapılacak!

Her ay yapılan yardımlar arasında yer alan aile destek ödemesinin yanı sıra Ekim ayında 2 yerden daha ödeme yatırılacak. Çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği ile dar gelirlilerin faturalarına yardım edilecek, çocukların ihtiyaçları karşılanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir