2023 Mazot ve Gübre Desteği Ödeme Tarihi! Hesaplara Ne Kadar Para Yatacağı Belli Oldu

2023 Mazot ve Gübre Desteği Ödeme Tarihi! Hesaplara Ne Kadar Para Yatacağı Belli Oldu
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen mazot ve gübre destek ödemelerine dair müjde, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen ve Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarında önemli bir müjde de verildi. Müjde sonrasında tüm çiftçiler sevinirken, herkesin gözleri tarih hesaplamalarına çevrildi. Tarımsal Destek Programı kapsamında verilen mazot ve gübre desteği ödemeleri, erkene çekildi. Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdeyle birlikte çiftçilerin erkenden mazot ve gübre desteklerini alacağı, kış başlamadan önce hazırlıklarını yapabilecekleri öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın flaş bir duyuruyla birlikte mazot ve gübre desteğinin erkene çekildiği öğrenildi. Gözler ödemenin yapılacağı tarihi ararken, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarının başladığı da hatırlatıldı. Tarımsal destek ödemeleri alabilmek için zorunlu kılınan ÇKS hatırlatmasının yanı sıra, ne kadar mazot ve gübre desteği yatacağı da belli oldu.

Mazot ve Gübre Desteği Ne Zaman Verilecek?

mazotve-ve-gubre-destegi.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, Mart 2024’te verilmesi planlanan mazot ve gübre desteği, bu yıl Ekim ayında verilecek. Böylelikle buğday, arpa, yulaf, çavdar ve çeltik üreticileri, kış mevsiminden önce ödemelerini alarak faaliyetlerine devam edebilecek. Ödemeler ise Ziraat Bankası hesaplarına yatacak.

Mazot ve Gübre Desteği Ne Kadar?

Ekim ayında Ziraat Bankası hesaplarına mazot ve gübre desteklerinin yatırılacağının açıklanmasının ardından gözler tutarlara çevrildi. Konuyu duyuran cumhurbaşkanı Erdoğan ise 11.5 milyar liralık destek ödemesi yapılacağını kaydetti. Yani, Ekim ayında çiftçilere toplam 11.5 milyar liralık destek yatırılmaya başlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir