150 Bin TL Evlilik Kredisi Son Dakika! Cumhurbaşkanı Kabine Sonrası Açıkladı

150 Bin TL Evlilik Kredisi Son Dakika! Cumhurbaşkanı Kabine Sonrası Açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu faizsiz evlilik kredisinde son durum ne?

14 Mayıs’ta başlayan ve 28 Mayıs tarihinde sonuçlandırılan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nden önce vadedilen evlilik kredisinde detaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesinde verilen faizsiz evlilik kredisinde araştırmalar hız kazandı. Evlenecek çiftlere verilecek olan krediyle ilgili tarih araştırmaları devam ederken, kredinin detayları da belli olmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde vadettiği faizsiz 150 bin lira evlilik kredisiyle ilgili sorgulamalar devam ediyor. Tüm gençlerin merakla beklediği faizsiz kredinin tarihiyle ilgili açıklamalar yakından takip edilirken, kredinin detayları da her geçen gün belli oluyor. Peki, sadece evlenecek çiftlere kullandırılacak olan kredi ne zaman verilecek? İşte faizsiz evlilik kredisine dair açıklanan tüm detaylar…

evlilik-kredisi.jpg

Evlenecek Çiftlere 150 Bin Lira Faizsiz Evlilik Kredisi

Evlenmeyi düşünen çiftler için seçim öncesinde müjdelenen faizsiz evlilik kredisi merakla bekleniyor. Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kredi detaylarında 150 bin liraya kadar kredilendirme yapılacağı belirtildi. 5 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında çeşitli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, krediye dair daha fazla detay da verdi.

Faizsiz Evlilik Kredisinde Vade Süresi Ne Kadar Olacak?

Evlenecek olan çiftlere destek olmak amacıyla verilecek olan 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisinde vade süresi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları kapsamında, evlilik kredisine 4 yıl yani 48 aylık vade süresi uygulanacak. Ayrıca, 48 aylık vade döneminde tam 2 yıl geri ödemesiz dönem de olacak. Yani çiftler, 150 bin lira krediyi çektikten sonra 2 yıl boyunca ödeme yapmayacak, 2 yılın sonunda da eşit taksitlerle ödeme yapacak.

faizsiz-evlilik-kredisi.jpg

Faizsiz 150 Bin Lira Evlilik Kredisi Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği faizsiz evlilik kredisi, kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilecek. Yani, öncelikle bankanın kurulması gerekecek. Şu anda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda banka için harekete geçildi. Banka kurulduktan sonra yapılacak olan duyuruyla birlikte artık evlilik kredisi de kullandırılacak. Şimdilik bankanın kurulacağı tarihe dair bir takvim belirlenmedi. Bu yüzden evlilik kredisinin tarihi de belirsizliğini koruyor. Ancak gelen yeni bir açıklama olduğunda, yine en hızlı şekilde sizlere bildiriyor olacağız.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir