15 Gün Süre Var, Hemen Başvurun! Mülakatsız 253 Kamu Personeli Alınacak

15 Gün Süre Var, Hemen Başvurun! Mülakatsız 253 Kamu Personeli Alınacak
Ankara Üniversitesi 253 sözleşmeli kamu personeli alacağını Resmi Gazete'de yayımladı.

Yayımlanan yeni bir ilanda Ankara Üniversitesi’nin en az lise mezunu 253 sözleşmeli personelin alımını yapacağı öğrenildi. Öğrenilen bilgiler arasında şartlar, kontenjan, pozisyon ve tarih bilgileri de yer aldı. 253 personelin alımını yapacak olan Ankara Üniversitesi, söz konusu ilanı Resmi Gazete’de yayımlayarak herkese bilgi verdi. Bugün itibarıyla başlayan başvuruların detayları Resmi Gazete üzerinden aktarıldı.

Kamu personeli olmak isteyenler için müjdeli haber geldi. Ankara Üniversitesi toplam 253 personelin alımının yapılacağını duyurdu. 11 Eylül yani bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, 10 farklı pozisyonda personel alımı yapılacak. Rektörlük ve üniversite hastanesinde görevlendirilecek olan personellerle ilgili tüm şartlar da yayımlandı. İşte iş ilanına dair merak edilen her şey…

En Az Lise Mezunu 253 Personel Alınacak

ise-alim.jpg

Resmi Gazete’de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren ilana göre Ankara Üniversitesi, 253 personelin alımını yapacak. Ankara Üniversitesi’ndeki eksik personel ihtiyacının giderilmesi adına yayımlanan ilanda, 10 farklı pozisyonda istihdam sağlanacağı da kaydedildi. Bu kapsamda rektörlük ve üniversite hastanesinde görevlendirilmek üzere toplam 253 personel alınacak. İlana göre adayların hepsine aranacak birincil şart ise en az lise diploması olacak.

Hangi Pozisyonlarda Personel Alımı Yapılacak?

Ankara Üniversitesi’nin alımını yapacağı 253 personel, şu pozisyonlarda istihdam edilecek:

  • 25 Büro Personeli
  • 2 Spor Uzmanı
  • 1 Mühendis
  • 2 Tekniker
  • 2 Teknisyen
  • 50 Hemşire
  • 27 Sağlık Teknikeri
  • 4 Röntgen Teknisyeni
  • 89 Destek Personeli
  • 51 Koruma ve Güvenlik Görevlisi

İşe Alım Şartları Neler?

Ankara Üniversitesi iş ilanında yer alan bilgilere göre işe alım şartları arasında klasik memuriyet şartları yer alacak. Bu kapsamda başvuru yapacak olan adaylarda kamu haklarından mahrum olmamak, arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, görevini yapmasına engel olacak bir engeli bulunmamak, yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmak ve 18 yaşını tamamlamış olmak gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Var, Mülakat Yok!

ise-alim-ilani.jpg

Bir diğer yandan Ankara Üniversitesi’nin yayımladığı iş ilanına başvurabilmek için KPSS puanı ve mesleğin özel niteliklerini de taşımak gerekiyor olacak.

KPSS şartı olarak, 2022 yılının sınavı baz alınacak. Lise için P94, ön lisans için P93 ve lisans için de P3 puan türünden en az 50 puan almış olmak gerekecek. Ayrıca, herhangi bir kurumdan yaşlı yada emekli aylığı almamak da şartlar arasında bulunuyor.

Ankara Üniversitesi’nin ilanına göre, alımı yapılacak olan adaylara herhangi bir mülakat yapılmayacak. Tüm adaylar, KPSS puanına göre en yüksekten en düşüğe sıralanacak.

Başvurular Ne Zaman ve Nereden?

Ankara Üniversitesi’nin sözleşmeli personel alımı için başvurular 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak. 15 gün sürecek olan başvurular, sadece elektronik ortamdan yapılacak. 11 Eylül ile 25 Eylül tarihleri arasında adaylar, Ankara Üniversitesi’nin resmi internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir