Gürkan'ın Çelişen Borç Açıklamaları: Güven Kaybına Yol Açtı

Gürkan'ın Çelişen Borç Açıklamaları: Güven Kaybına Yol Açtı
Gürkan'ın 8 milyar TL olarak açıkladığı belediye borcu, sonradan 3 milyar 605 milyon TL olarak düşürülünce güven kaybı yaşandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, göreve başladıktan sonra meclis toplantısında Malatya'nın toplam borcunu 17 milyar lira olarak ifade etti. Bu borcun üstesinden gelmek için çeşitli stratejiler belirlenmeye başlandı.

borc.webp

Başkan Er, toplantı sırasında, belediye personelinin maaşlarını ödemek ve kaynak sağlamak amacıyla bazı işletmeleri satmayı düşündüklerini, ancak bu konuda yeterli kaynağı bulamadıklarını belirtti. Bunun üzerine daha önce meclis tarafından verilen kredi yetkisini kullanarak bankadan 85 milyon kredi çekerek maaşları ödediklerini ifade etti.

Ancak bazı medya kuruluşları, eski başkan döneminde biriken büyük borcu kapatmak için Sami Er'in meclisten yetki almadan kredi çektiğini iddia etmişti. Er, bu iddialara cevaben sosyal medya hesabından meclis toplantısında yaptığı konuşmanın videosunu paylaşarak tartışmalara son noktayı koymuş oldu.

Gürkan, borç tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun 3 milyar 605 milyon TL olduğunu belirtti. Ancak Gürkan, mart ayı meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu 8 milyar TL olarak ifade etmişti. Bu çelişkili açıklamalar, Malatya kamuoyunda Gürkan'ın kendini inkar ettiği şeklinde yorumlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir