Malatya Yetiştiricileri: Hayvan Sayısının Artırılması Önemli! Anaç Desteği Şart!

Malatya Yetiştiricileri: Hayvan Sayısının Artırılması Önemli! Anaç Desteği Şart!
Malatya'da, küçükbaş hayvan popülasyonunun artırılması için çaba harcanmalı, anaç hayvanlara destek devam etmeli.

2024'te Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. 15 Haziran Cumartesi günü Kurban Bayramı arifesinin ardından bayram 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde kutlanacak.

Kurban Bayramı dolayısıyla 16 Haziran Pazar, 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı ve 19 Haziran Çarşamba resmi tatil olacak.

Malatya'da, Müslümanlar için büyük önem taşıyan Kurban Bayramı'nda kurbanlık hayvan bulunup bulunmayacağı konusunda merak uyandı.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Malatya ve Türkiye genelinde küçükbaş hayvan popülasyonunun artırılması için çaba harcandığını belirterek,“Malatya’da yüzde 10, Türkiye genelinde ise yüzde 7,5 küçükbaş hayvancılığın düşmesiyle ilgili problemlerin bir an önce çözülmesini bakanlığımızdan talep ettik” dedi.

Akın, Malatya’da kurbanlık noktasında sıkıntı olmadığını ifade ederek, “Kurbanlık hayvan bulunamaması diye bir durum yok. Kurban Bayramı geldiğinde spekülasyon yapan belirli odaklar böyle bir çalışma yapıyor. “Hayvan yoktur” diyerek ortaya çıkıyorlar ve fiyatlar yüzde 20-30 artıyor. Bunlara inanmayın, hayvanımız yeterlidir” diye konuştu.

Akın, hayvan sayısının ne kadar yeterli olursa olsun artırılmasının önemli olduğunu vurgulayarak damızlık hayvanlara destek sağlayacaklarını ve anaç desteğinin devam etmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir