Zabıta Ekipleri İşletmeleri Yönetmelik İhlallerine Karşı Denetliyor

Zabıta Ekipleri İşletmeleri Yönetmelik İhlallerine Karşı Denetliyor
Zabıta ekipleri, işletmeleri düzenli olarak denetleyerek yönetmelik ihlallerini tespit ediyor ve gerekli cezai işlemleri uyguluyor.

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte ilçede hizmet veren zincir marketler, kafe, lokanta ve fırınlarda fiyat etiketi, reyon düzeni, yazarkasa-fiyat uyumu, fiyat listeleri ve hijyen denetimi yaptı. Ekipler, yönetmeliklere uymayan işletmelere 38 adet cezai işlem uyguladı.

İlçe sakinlerinin huzur, güveni ve sağlığı için büyük bir özveriyle görev alan Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ticaret Bakanlığı'nın 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde zorunlu kıldığı fiyat etiketi yönetmeliği çerçevesinde tüketicilerin daha bilinçli alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte düzenlenen denetimlerde, ilçede faaliyet gösteren zincir marketler, kafe, lokanta ve fırınlarda fiyat etiketi, reyon düzeni, yazarkasa-fiyat uyumu, fiyat listeleri ve hijyen konularında kontroller gerçekleştirildi. İş yerlerine bilgilendirme yapıldı.

İş yeri denetimlerinde yetkilileri 6502 sayılı kanunun gerekliliklerini yerine getirmeleri konusunda uyarıda bulunan ekipler, “Tüketicilerin kafe ve restoranlara girmeden önce fiyat etiketlerini görmeleri gerekiyor. Fiyatların asılı olması, en önemlisi de bu fiyatların menüyle uyuşması gerekiyor. Bunlara dikkat edelim. Fiyatların sonunda TL ibaresinin bulunması ve fiyatların en son ne zaman değiştiğinin belirtilmesi gerekiyor. İşletmelerimizin bu hususlarda dikkat etmelerini, kanuna uymalarını istiyoruz” şeklinde açıklama yapıldı.

Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne uygun davranan esnaflara teşekkür eden Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, haftalık ve aylık rutin denetimlerin yanı sıra günlük denetimlerin de sürekli olarak devam edeceğini ve yönetmeliğe uymayan işletmelere tebligat sonrası cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir