Yeşilevler'de 708 Yeni Konut İçin İhale Süreci Başladı

Yeşilevler'de 708 Yeni Konut İçin İhale Süreci Başladı
Yeşilevler'de yıkılan 700 konutun yerine 6'sı kapıcı dairesi olan 708 konutluk yeni proje için ihale süreci başladı; Bakanlık, teklifleri alıp yakında süreci tamamlayacak.

Malatya'da 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Yeşilevler mahallesinde 700 dairelik binalar, aynı anda gerçekleştirilen kontrollü patlatma yöntemiyle yıkıldı. Daha önce tünel kalıp sistemiyle inşa edilen bu binalardan ikisinin deneme amaçlı dinamitle yıkımının ardından, kalan 9 bloktan oluşan 540 daire de bin 660 kilogram patlayıcı kullanılarak yıkıldı. Bu yıkımın ardından, yıkılan evlerin yerine 708 konut inşa edilmesi planlanıyor.

Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yer alan ve depremlerden aldığı hasar nedeniyle yıkılan kentin sembol yapılarından Yeşilevler'de inşa edilecek yeni konutların projesi belli oldu.

Malatya'nın ilk yüksek katlı yapıları arasında yer alan Yeşilevler Sitesi'nin akıbeti merak konusu olurken, bu bölge rezerv alan olarak belirlendi.

Yeşilevler'de yıkılan 700 konutun yerine 6'sı kapıcı dairesi olmak üzere toplam 708 konutluk yeni proje için ihale sürecinin başladığı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, firmalardan teklif mektuplarını almış olup, önümüzdeki günlerde ihale sürecini tamamlamayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir