Valilik Geçici İşyerlerini Kura İle Belirleyecek!

Valilik Geçici İşyerlerini Kura İle Belirleyecek!
Malatya Valiliği, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin etkilediği esnaf için geçici işyeri başvurularının sona erdiğini ve kura çekimi gerçekleştirileceğini duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında oluşturulan "Geçici Çarşı" içerisindeki M3-1 numaralı Zabıta Bürosunda toplanan geçici işyeri başvurularına yönelik oluşturulan liste doğrultusunda, 8 Mart 2024 tarihinde saat 14:00'te Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde kura çekimi gerçekleştirileceği ifade edildi.

Valilik, yaptığı duyuruda, "Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonucunda, İlimiz de dahil olmak üzere geniş bir bölgede afet yaşanmıştır. Bu afetin etkisiyle işyerleri ağır veya orta hasar almış olan esnaf, tacir ve meslek mensupları için Malatya Valiliği bünyesinde oluşturulan Geçici İşyerleri Oluşturma Komisyonu tarafından geçici işyerleri kurulmuştur." şeklinde değiştirilebilir.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında oluşturulan "Geçici Çarşı" içerisindeki M3-1 numaralı Zabıta Bürosu, geçici işyeri başvurularını kabul etmiş ve bu doğrultuda oluşturulan listeye dayanarak, 08.03.2024 tarihinde saat 14:00'te Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde 175 adet geçici işyeri için Noter huzurunda halka açık kura çekimi gerçekleştirecektir.

Kura sonucunda geçici işyeri hak sahibi olan esnaf, 06 Şubat 2023 tarihinden önce faaliyette bulundukları işyerlerinin deprem afeti nedeniyle orta veya ağır hasarlı olduğunu belgeleyen bir belge (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü onaylı hasar kayıt belgesi) ile Zabıta Bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Kura sonucunda geçici işyerlerinde hak kazananlar, 10 gün içinde anahtarlarını teslim alarak faaliyetlerine başlamazlarsa, "02 Mayıs tarihli Geçici İşyerleri Oluşturma Komisyonu" kararı gereğince hak sahipliklerini kaybedeceklerdir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir