Ticaret Bakanlığı'ndan Kuaförler İçin Yeni Düzenleme: İdari Yaptırım Geliyor

Ticaret Bakanlığı'ndan Kuaförler İçin Yeni Düzenleme: İdari Yaptırım Geliyor
Ticaret Bakanlığı, yeni düzenlemeye uymayan berber, kuaför ve güzellik salonlarına idari yaptırımlar uygulayacak. Valilikler belirlediği kapalı günlerde açık olan işletmeler için cezai işlemler başlatacak.

Ticaret Bakanlığı, Türkiye genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olmasını zorunlu kılan yeni düzenlemenin bugün başladığını duyurdu. Bakanlık, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, 1 Temmuz'dan itibaren bu işletmelerin haftanın bir günü kapalı olacağını bildirdi.

Sektör temsilcilerinin talepleri doğrultusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda, tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması kararı 18 Ağustos 2022 tarihinde alınmıştı, Bakanlık yazılı açıklamasında belirtildi.

Kapalı Olunacak Günün Belirlenmesi

Her ilin tüketici tercihleri ve sektörel yapısı göz önünde bulunduruldu. Valilikler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, her ilde hangi günün seçileceği belirlendi. Bu süreçte, sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla işletmelerin ve tüketicilerin ihtiyaçları dikkate alındı.

Açık Olan İşletmelere İdari Yaptırım Uygulanacak

Ticaret Bakanlığı, yeni düzenlemeye uymayan işletmelere karşı idari yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Bakanlık, valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmayan berber, kuaför ve güzellik salonlarının tespit edilmesi durumunda gerekli cezai işlemlerin başlatılacağını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir