'Sosyal İçerme Aracı Olarak Dövüş Sanatları' projesinin 2. toplantısı yapıldı

'Sosyal İçerme Aracı Olarak Dövüş Sanatları' projesinin 2. toplantısı yapıldı
Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı Stratejik Ortaklıklar kapsamında desteklenen İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından yürütülen 'Sosyal İçerme Aracı Olarak Dövüş Sanatları' projesi'nin 2. Toplantısı Malatya İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde yapıldı.

Toplantıya farklı ortak ülkelerden 15 katılımcı katılıyor.

6-8 Mart tarihleri arasında gerçekleşen proje toplantısının açılışına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay katılarak proje toplantısı için ülkemize gelen 15 kişilik proje ekibine hediyeler verdi.

Toplantıya aynı zamanda Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Güneş, Proje Koordinatörleri Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, Okt. Hasan Toman, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serkan Düz, Proje araştırmacıları Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ilkım, Öğr. Gör. Şakir Tüfekçi, Arş. Gör. Yalın Aygün ve Burak Canpolat katıldı.

İnönü Üniversitesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “ ’Sosyal İçerme Aracı Olarak Dövüş Sanatları’ projesi, uzak (kırsal) alanlardaki okullarda beden eğitimi öğretmenlerine dövüş sanatlarını (özellikle savunma sanatlarını) tanıtacak eğitimler vermeyi amaçlıyor. Proje kapsamında aynı zamanda kırsal alanlardaki okullarda okuyup da sosyal açıdan dezavantajlı durumdaki özel gereksinimle öğrencilere savunma sanatları eğitimi veriliyor. 7 Avrupa ülkesinin katılımıyla gerçekleşen projenin ilk toplantısı Bulgaristan’da gerçekleşirken, ikinci toplantısı İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde 6-7-8 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Toplantı kapsamında projenin yürütücülerinden ve proje ortağı ülkelerden gelen 15 temsilci Malatya ilinde 3 gün sürecek olan toplantıya katılım göstererek çalışmalar kapsamında, Ortak ülkeler ile fikir alışverişleri ve proje kapsamında şimdiye kadar olan zaman diliminde yapılan faaliyetler değerlendirilecektir. Aynı zamanda Toplantı Programı kapsamında Proje ortakları ile Malatya’da engellilere spor eğitimi veren kurumlarında ziyaret edilmesi planlanmaktadır.

Proje toplantısı kapsamında katılımcı ortaklar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay bu projenin üniversitemiz ve ilimiz için çok önemli olduğunu ifade ederek, projenin verimli ve başarılı bir şekilde yürütülmesi için başarı dileklerinde bulundu” ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir