Şehit yakınına küfür eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan görevden alındı

Şehit yakınına küfür eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan görevden alındı
İYİ Parti heyetinin Bingöl ziyareti sırasında Genel Başkan Meral Akşener'e tepki gösteren şehit yakını Tahir Kümran'a küfür ettiği anlar kameralara yansıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan görevden alındı. Türkkan'ın yerine gelecek isim Meclis'te yapılacak seçimin ardından belli olacak.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt gezilerine geçtiğimiz günlerde Bingöl'de devam etti. Ancak Akşener'in vatandaşlara seslendiği sırada arka taraftan şehit yakını Tahir Kümran isimli vatandaş, Akşener'in Siirt ziyaretindeki bir vatandaşın "Burası Kürdistan" sözlerini hatırlatarak tepki gösterdi. Kümran, ayrıca Akşener'in kendisi hakkında açtığı dava nedeniyle hapse gireceğini söyledi.

LÜTFÜ TÜRKKAN MÜDAHALE ETTİ
Kümran'ın sesini artırmasının ardından polis ekipleri devreye girerek şehit yakınını bölgeden uzaklaştırdı. Ancak bu sırada İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan elini şehit yakınının omzuna atarak bir süre beraber yürüdü. Bu sıralarda ikili arasında dikkat çeken diyaloglar yaşadı. Kümran derdini anlatırken, Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfür ettiği duyuldu.

SOSYAL MEDYADAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA KABUL ETMEDİ
Olayın basına ve sosyal medyaya yansımasının ardından Türkkan'a büyük tepki gösterildi. Eleştirilerle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlamak zorunda kalan Türkkan, küfür etmediğini belirterek, "Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü.Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez "ağır küfür etti" diye yayınlamışsınız" dedi.

YAYINLADIĞI VİDEO İLE ÖZÜR DİLEDİ
Fakat hakkındaki tepkiler yine de dinmeyen Türkkan, paylaştığı bir video ile küfür ettiğini kabul ederek, özür diledi. Sosyal medyada hakkında "Görevden alınsın" kampanyası başlatılan Türkkan'la ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

GÖREVİNDEN ALINDI
Ağır eleştirilerin ardından İYİ Parti, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ı görevden aldı. Türkkan'ın yerine geçecek isim, Meclis'te gerçekleştirilecek grup başkanvekilliği seçimlerinin ardından belli olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir