Şehit Ahmet Kurak Anaokulu'nda Tarım Eğitimi Verdi

Şehit Ahmet Kurak Anaokulu'nda Tarım Eğitimi Verdi
Yeşilyurt Belediyesi Tarım Hizmetleri Birimi, 'Küçüklerin Okula, Ata Tohumları Seraya' İnisiyatifi çerçevesinde Şehit Ahmet Kurak Anaokulu'nda eğitimler düzenledi.

Yeşilyurt Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan "Minikler Okula, Ata Tohumları Seraya" Projesi, öğrencilere tarım konusunda bilgi ve deneyim kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında, Şehit Ahmet Kurak Anaokulu'nda gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilere, ata tohumlarının sulama, bakım ve hasadı gibi tarımsal konularda teorik ve pratik eğitimler veriliyor.

Minik öğrencilere, tarımın önemi, iyi tarım uygulamaları, ata tohumlarının özellikleri gibi konularda bilgiler aktarılarak, fidan dikimi ve tohumlama gibi uygulamalı faaliyetlerle tarımın temel prensipleri öğretiliyor. Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Ömer Kamış, projenin amacının çocuklara tarım sevgisini aşılamak olduğunu belirtirken, erken yaşlarda tarımla tanışan çocukların bu alana ilgi duymalarını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Projenin çocuklarda tarım farkındalığı oluşturarak, gelecekte sürdürülebilir tarım uygulamalarına ilgiyi artırmasını amaçladıklarını vurguladı.

“EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEKTİR”

‘Minikler Okula, Ata Tohumları Seraya’ projesindeki temel amaçlarının çocuklara tarım ile ilgili genel bilgileri aktarmak olduğunu ifade eden Kamış, eğitimlerin belirli aralıklarla farklı okullarda devam edeceğini dile getirirken şunları söyledi;

“Şehit Ahmet Kurak Anaokulumuzda çocuklarımıza tarım ve ata tohumlarıyla ilgili güzel bir sunum yaptık. Çocuklarımız uygulamaları eğitimlerde ata tohumlarına dokunuyorlar, bilgi sahibi oluyorlar ve sonunda ise dikimlerini yaparak farklı bir deneyim yaşıyorlar. Çocuklarımız okulun arka kısmındaki seraya dikimini yaptıkları tohumlarının meyve verme aşamasına kadarki tüm süreçlerini takip edecekler. Eğitim çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Bu projelere desteklerini eksik etmeyen İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile okul idarecilerimize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Şehit Ahmet Kurak Anaokulu Müdürü Tuncay Timur ise, tarımsal hizmetlere ayrı bir önem veren Yeşilyurt Belediyesine ve ekiplerine düzenledikleri eğitim çalışmasından dolayı teşekkürlerini sundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir