Polat Bakkallar Odası yönetimini ziyaret etti

Polat Bakkallar Odası yönetimini ziyaret etti
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'la karşılaşan Alevi Dedesi Rıza Demirtaş,' Ben Alevi Dedesi olarak devletimizin bekası için evet diyorum. Bu milleti kimse yıkamaz' dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Bakkallar Odası Başkanı Turan Cıcık ile Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, 16 Nisan Referandumuyla ilgili fikir alış verişinde bulundu. Başkan Polat’ın ziyaret sırasında karşılaştığı Alevi Dedesi Rıza Demirtaş ile de arasında samimi bir diyalog gerçekleşti. Alevi Dedesi olan Rıza Demirtaş, “Allah devletimize ve milletimize zeval getirmesin, Tayyip Başkanımızı da başımızdan eksik etmesin. Ben Alevi Dedesi olarak devletimizin bekası için evet diyorum. Bu milleti kimse yıkamaz. Anadolu topraklarının bizlere vatan olarak kalmasında Alevilerin çok büyük emekleri vardır. Yazıhan’da tarım işleriyle uğraşıyorum ve her zaman yanınızdayız ve destekçiyiz. Terörün bitmesi için hepimizin evet demesi lazım” şeklinde konuştu.

“Milletimizin tamamı bizim başımızın tacıdır”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişiklik Sistemi Halk Oylamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Polat, “Anadolu toprakları Alevisi Sunnisiyle, Türkü Kürdüyle, Lazı ve Çerkeziyle bu millete vatan olmuştur. Misak-i Milli sınırlarından başka gidecek yerimiz yoktur. Ülkemiz dört bir taraftan saldırı altında ve kuşatılmış durumda. Terör örgütleri başta olmak üzere Avrupa her türlü hainliği ve fitneliği yapmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

16 Nisan’da halkın Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin oylaması için sandık başına gideceğini ifade eden Polat, “Milletimizin tamamı bizim başımızın tacıdır, milletimizin kararı bizim kararımızdır. Biz siyaseti milletle birlikte yaparız, milleti ayrıştırarak yapmayız. Daha hızlı ve süratli kararlar alan bir ülke olmalıyız, Türkiye’yi büyütmemiz gerekiyor. Bizimde içinde bulunduğumuz coğrafya adeta bir kazan gibi kaynıyor. Irak’taki Suriye’deki gelişmeler ortada. Hain ve alçak FETÖ’nün darbe girişimi başarılı olsaydı bugün Irak veya Suriye gibiydik” diye konuştu.

“Türkiye’de demokratik ve yerli bir anlayış hakim “

Türkiye’de son dönemlerde yapılan reformlarla daha demokratik, herkesin kendisini rahatça ifade edebildiği ortamlar oluştuğuna dikkat çeken Başkan Polat, "Bu ülkede bir dönem Aleviyim demek suçtu. Alevi komşumuz ben aleviyim diyemiyordu, kendisini gizliyordu. Artık Alevi bir vatandaşımız rahatlıkla Aleviyim diyor. Kürt bir vatandaşımız ben Kürdüm diyemiyordu çünkü yasaklar buna izin vermiyordu. Ancak şimdi bunu rahatlıkla ifade edebiliyor. TRT Kürdi bu ülkede hayaldi ancak gerçek oldu. Türkiye’de artık yasakçı zihniyetlerin yerine demokratik, özgür, yerli ve milli bir anlayış hakim” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Bakkallar Odasının faaliyetleri hakkında bilgiler veren Oda Başkanı Turan Cıcık, “ Malatya’da Şoförler Odasından sonra en büyük ikinci kuruluşuz, iki bine yakın üyemiz var. Yeşilyurt Belediye Başkanımızın bizleri ziyaret etmesi hepimizi onurlandırmıştır. Oda Başkanı olarak arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Esnaflarımızın sorunları çözmek için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir