Meteoroloji;"Sıcaklık mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredecek"

Meteoroloji;"Sıcaklık mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredecek"
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'de önümüzdeki bir hafta boyunca sıcaklığın artarak mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl’de önümüzdeki bir hafta boyunca sıcaklığın artarak mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada,"Bölgemizi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava bölgemizi terk etti. Bu sistem ile birlikte sıcaklıklar hissedilir derecede mevsim normallerinin altına düşmüştü. Yapılan son tahmin ve meteorolojik değerlendirmelere göre önümüzdeki bir hafta boyunca bölgemizin yüksek basınç merkezi ile Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle önümüzdeki hafta boyunca bölgemiz genelinde yağış beklenmiyor"denildi.

Hava sıcaklığının bölge genelinde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceğine dikkat çeken merkez, yüksek basınç ve gecelerdeki radyasyon kaybından dolayı gece ve sabah saatlerinde yer yer sis, pus oluşumu meydana gelebileceği bilgisini paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir