Malatya'daki Esnaflar Konteyner Bekliyor

Malatya'daki Esnaflar Konteyner Bekliyor
6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da yaklaşık 3 bin 700 esnaf ticari faaliyetini sürdürebilmek için konteyner bekliyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Malatya'da 20 bin civarında iş yeri yıkıldı, bazılarında ise ağır hasar meydana geldi.

AFAD öncülüğünde devlet ve özel sektör el birliğiyle yaraların sarıldığı kentte, iş yerleri yıkılan ve zarar gören esnaftan bir kısmı geçici konteyner iş yerlerinde ticari faaliyetine devam ediliyor.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği kayıtlarına göre, kentte 5 bin 200 esnaf geçici iş yerleri için talepte bulundu. Bunlardan 1500'ünün ihtiyacının karşılandığı kentte halen 3 bin 700 esnaf konteyner bekliyor.

AFAD kayıtlarına göre ise kent merkezi ve ilçelerde 39 alana bugüne kadar 3 bin 158 konteyner yerleştirilirken, 3 bin 105 esnaf geçici iş yerinde çalışıyor.

Konteynerde faaliyet gösteren esnaf bir an önce kalıcı iş yerlerinin yapılmasını bekliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Emlak Konut ortaklığıyla kentte "Çarşı Projesi" başlatıldı.

İhalesi tamamlanarak çalışmalara başlanan 220 dönümlük alanda hayata geçirilecek proje kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir