Malatya'da Yıkımlar Yüzde 98 Oranında Tamamlandı

Malatya'da Yıkımlar Yüzde 98 Oranında Tamamlandı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya şehir merkezi ve genelindeki yıkım faaliyetlerinin geldiği nokta hakkında bilgi verdi ve 2023 yılı Ağustos ayından beri önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Malatya'da ağır hasarlı bina sayısı 35 bin 933'ten 36 binin üzerine çıkarken, yüzlerce binanın ise hukuki süreçler devam ediyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler, Malatya'da büyük bir yıkıma yol açtı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, göreve başladıktan sonra kent merkezindeki yıkımların hızla tamamlanması için yoğun bir çaba harcadıklarını ifade etti. Vali Yazıcı, merkezdeki yıkımın büyük ölçüde tamamlandığını belirtirken, kent genelinde yıkımın yüzde 87 seviyesinde olduğunu açıkladı.

Battalgazi ve Yeşilyurt bölgelerinde, toplamda 800'den fazla binanın yıkımı için yürütmeyi durdurma kararları alındı. Vali Yazıcı, 20 binada bitişik nizam ve 30'dan fazla binada kültür varlığı bulunduğunu, bu nedenle yıkım çalışmalarının henüz başlamadığını dile getirdi.

Malatya'nın Bostanbaşı Mahallesi'ndeki çok katlı binalar, patlatma yöntemiyle yıkıldı. Kent merkezinde de birçok noktada, yıkım ekipleri gece geç saatlere kadar yıkım çalışmalarını sürdürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir